Annonce
KIF Fodbold

Erfaren divisionsspiller tager elevatoren op med Kolding IF

Denis Fazlagic (til højre) er klar til endnu en sæson i Kolding IF. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Kolding: Det er en erfaren herre, som Kolding IF fastholder i bestræbelserne på at sikre et slagkraftigt hold til den nye tilværelse i 1. division.

Oprykkerklubben har fået en ny underskrift fra kantspilleren Denis Fazlagic, som dermed tager endnu en sæson i klubben.

Trods sine 27 år er det en spiller med solid erfaring fra den næstbedste danske række. Denis Fazlagic har gennem karrieren, der blandt andet er spillet i FC Fredericia og Vejle Boldklub Kolding, spillet 150 kampe i næstbedste række.

– Jeg glæder mig til at spille med holdet i NordicBet Liga. At opleve den her oprykkergejst og komme ind som underdogs bliver en spændende opgave, siger Fazlagic til klubbens hjemmeside.

Fazlagic kom til Kolding fra Fredericia i august sidste år. I den forgangne sæson blev det til 26 kampe og 10 mål i 2. division.

Han glæder sig til, at han igen skal spille på næstøverste niveau.

– Jeg kender de fleste af modstanderne og deres taktikker i NordicBet Liga, så jeg håber, at nogle af de andre kan læne sig op ad mig, siger Fazlagic om den kommende sæson.

I Fredericia spillede han blandt andet på hold med Niels Letort, der i sidste uge blev offentliggjort som ny Kolding IF-spiller til den kommende sæson.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce