Annonce
Kolding

Dyrlæge risikerer bøde for ikke at have styr på regninger og indberetninger: Dommer udsatte sagen, fordi dyrlægen havde svært ved at forstå spørgsmål

Den 72-årige dyrlæge har angiveligt udstedt mangelfulde regninger og indberetninger omkring de recepter, han har udskrevet, fremgår det af anklageskriftet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Det viste sig at være så svært for en 72-årig dyrlæge at forklare, hvorfor han angiveligt ikke har indberettet oplysninger til Fødevarestyrelsen, at dommeren udsatte sagen, så den 72-årige kan få beskikket en forsvarer.

Kolding: En 72-årig mand fra Kolding blev onsdag stillet for en dommer tiltalt for ikke have styr på regninger og indberetninger i forbindelse med sit hverv som indehaver af en dyrlægepraksis.

Sagen var planlagt til at blive afsluttet onsdag, men allerede efter en halv time måtte retsmødet udsættes. Dommer Berit Viegaard Andersson vurderede nemlig, at den 72-årige havde så svært ved at forklare sig, at han havde brug for at få beskikket en forsvarer. Den 72-årige var ellers mødt op i retten uden en sådan.

- Det er min opfattelse, at du ikke helt forstår spørgsmålene fra anklageren, så jeg tænker, at du har brug for en forsvarer til at bistå dig, sagde Berie Viegaard Andersson.

Annonce

- Det er rettens opfattelse, at du har brug for en advokat, så derfor udsætter vi sagen, fortsatte hun.

Den 72-årige ønskede at få beskikket en forsvarer, der vidste noget om at drive en dyrlægeforretning, fordi "det er svært at forklare, hvordan man gør," som den 72-årige sagde.

Kunne ikke indberette

Manden har været dyrlæge i 47 år og driver fortsat praksis i Kolding, nåede han at forklare. Han er tiltalt for ikke at have indberettet samtlige oplysninger om anvendelse og udlevering af receptpligtige lægemidler til VetStat, som er et registreringssystem, som Fødevarestyrelsen har lavet. Dette skulle være sket fem gange i perioden mellem 2. april og 30. juni 2019.

Derudover er dyrlægen også tiltalt for at have udstedt 23 mangelfulde regninger mellem 22. oktober og 18. november samme år. Regningerne manglede ifølge anklageskriftet en eller flere oplysninger om det udstedte lægemiddels navn og mængde, samt om hvorvidt lægemidler var anvendt eller udleveret.

- Jeg vidste godt, jeg skulle indberette, men jeg kunne ikke. Og så går tiden. Og hvis man kommer over en måned og ti dage, kan man ikke gøre det, sagde den 72-årige, der forklarede, at han havde bøvl med nogle koder.

- Når jeg har haft overskud til det, har jeg ringet til Fødevarestyrelsen og bedt om hjælp. Jeg vidste jo, jeg skulle. Men jeg fik ikke noget ordentligt svar, som jeg kunne bruge. Det har været temmelig frustrerende for mig, fortsatte han.

Dyrlægen risikerer at blive straffet med bøde, hvis han bliver fundet skyldig. Det er uvist, hvornår sagen kan fortsætte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Endelig liv i posthuset igen: Brødre er klar med ny restaurant

Annonce