Annonce
Esbjerg

Erfarne ballerinaer viste vejen i Vejrup: Når jeg danser, glemmer jeg alt andet

Vejrup Fritidscenter var fredag og lørdag fuld af børn og unge, der prøvede kræfter med ballet. For nogle var det første gang, for andre var det ren rutine. Foto: Mark Hede
Fredag og lørdag mødtes lokale gymnaster og erfarne balletelever i Vejrup Fritidscenter for at afvikle balletworkshop. Det blev til to dage med nye venskaber, større forståelse for kroppen og absolut indlevelse i dansen under kyndig ledelse af byens dedikerede ballerinaboss, Alina Lindberg.
Annonce

VEJRUP: I gymnastiksalen i Vejrup Fritidscenter buldrer popmusikken ud af højtalerne. Seks piger bevæger sig elegant hen over gulvet. På tå. Ned i knæ. Og så et spring.

Vejrup er i forvejen kendt for sin stærke balletkultur, og det blev der fredag og lørdag slået en tyk streg under. Her var lokale gymnaster fra Vejrup If og balletelever fra Esbjerg Kulturskole nemlig samlet i byens fritidscenter for at afvikle balletworkshop.

For flere af de fremmødte var det deres første møde med balletten, mens andre deltagere er tilknyttet Den Kongelige Ballet. Men selv om der var stor forskel på niveauet, var det en god oplevelse for både børn, forældre og trænere.

- Jeg startede med at undervise ballet, og det er altid fantastisk at se folks møde med dansen. Der er mange skjulte talenter, så det er jo også et godt sted at rekruttere. Og noget af det fantastiske ved ballet er, at man ikke stopper igen, når man først opdager den. De fleste hænger ligesom i, siger Alina Lindberg, der underviser i ballet på Esbjerg Kulturskole og har en stor del af æren for dansens særlige udbredelse i Vejrup.

Hun er heller ikke i tvivl om, hvorfor interessen for ballet er så stor.

- Man lærer sin krop meget bedre at kende. Man øger fleksibiliteten og man får mulighed for at udtrykke sig og vise følsomhed. Glæden ved dans er svær at måle sig med, siger hun.

Annonce

Knytter nye bånd

En af de elever, der har hængt ved ballet og Alina Lindbergs undervisning er 14-årige Sofie Tanggaard Schütt fra Esbjerg. Hun har gået til ballet i ni år og nyder stadig hver en bevægelse.

- Der er altid noget nyt, man kan lære, og man kan mærke udviklingen hele tiden. Og så er følelsen af at danse helt utrolig. Det der med bare at synke ind i balletten og glemme alt andet. Hvis man har haft en dårlig dag eller er bekymret, så glemmer man det. Og det kan man godt have brug for, siger hun.

Sofie Tanggaard Schütt var en af de mest erfarne ved workshoppen. Når hun danser ballet forsvinder hun helt ind i den og glemmer alt andet. Foto: Mark Hede

To af de yngste elever ved balletworkshoppen var Melissa Lilly Ladefoged og underviserens egen datter, Isabella. De er enige om, at det er fedt at vise dansen frem for vennerne.


Der er altid noget nyt, man kan lære, og man kan mærke udviklingen hele tiden. Og så er følelsen af at danse helt utrolig. Det der med bare at synke ind i balletten og glemme alt andet. Hvis man har haft en dårlig dag eller er bekymret, så glemmer man det. Og det kan man godt have brug for

Sofie Tanggaard Schütt


- Det er jo sjovt, at man både kan lære og knytte en masse nye bånd med de andre. Det er en god måde at bruge sin energi på. Det er godt at bo i en by, hvor der er den mulighed, siger Melissa.

Vejrups balleteventyr fortsætter.

Melissa Lilly Ladefoged og Isabella Lindberg var begge glade for, at der også var tid til at dyrke fællesskabet. Foto: Mark Michael Hede
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Trekantområdet

Falck fandt fire nye coronatilfælde: Efterskole har sendt alle 160 elever hjem

Annonce