x
Annonce
Erhverv 112

Erhverv 112: Nej, en hjemsendt medarbejder må ikke svare arbejdsmail

Morten Trap Olesen, partner og statsaut. revisor hos BDO svarer på tre spørgsmål fra en sønderjysk messearrangør, der blandt andet gerne vil kende kompensationregler ved en eventuel aflysning i maj.

Regler ved messeaflysning i maj

Event/opvisninger og messer, der er aflyst til 31. marts, får dækket deres udgifter på grund af aflysning, men jeg har i starten af maj en messe. Hvis jeg aflyser den nu, får jeg så også det dækket?

Svar fra Morten Trap Olesen, senior partner og statsaut. revisor, BDO - 25. marts:

Som ordningen ser ud pt., gælder kompensationen kun til og med 31. marts.

Kompenseres kan i første omgang alle, som havde planlagt et arrangement med et forventet deltagerantal på over 1000 personer i perioden fra og med fredag 6. marts til og med tirsdag 31. marts 2020, og som har måtte aflyse, udskyde eller væsentligt ændre dette som følge af de særlige forsamlingsregler, som Covid-19 har affødt.

For arrangementer rettet mod ældre eller mod andre særlige risikogrupper kan der søges kompensation, hvis det forventede deltagerantal var større end 500 personer. Adgangen til kompensation gælder uanset, om der var tale om et gratisarrangement eller et arrangement med deltagerbetaling.

Ingen mail for hjemsendte

Ansatte på lønkompensation: Må de slet ikke svare mail, eller er det i et meget begrænset omfang ok?

Svar fra Morten Trap Olesen, senior partner og statsaut. revisor, BDO - 25. marts:

Svaret vil være nej, der må ikke arbejdes. Også selvom det kunne være besvarelse af en kritisk mail, betaling af regninger eller udarbejdelse af lønkørsel.

Hvornår kommer pengene?

Hvornår vil vi modtage penge fra de forskellig støtteordninger?

Svar fra Morten Trap Olesen, senior partner og statsaut. revisor, BDO - 25. marts:

Vi er oplyst om, at udbetaling vil kunne ske fra uge 14. Der vil dog nok være meget pres, hvorfor forsinkelser må forventes.

Erhverv 112 er vejledende

Kommentarer i forbindelse med henvendelse til Erhverv112 - under Jysk Fynske Medier - er alene beregnet til at give en generel vejledning til spørgerens eget brug.

Vi tager forbehold for jævnlige ændringer i love, regler, forordninger, hjælpepakker og de naturligt forekommende farer som følge af elektronisk kommunikation. Af samme årsag fremgår svardatoen i teksten.

Derfor afgives kommentarerne ud fra den forståelse, at Jysk Fynske Medier, og de øvrigt til Erhverv112 medvirkende parter, ikke herved yder juridisk, regnskabsmæssig, skattemæssig eller anden professionel rådgivning eller tjenesteydelse.

Før der træffes nogen beslutninger eller forholdsregler, bør De derfor rådføre Dem med deres sædvanlige rådgivere eller søge egentlig og konkret rådgivning hos de rådgivere som bistår Jysk Fynske Medier i forbindelse med Erhverv112.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce