Annonce
Aabenraa

Erhverv: Formand for DI Sønderjylland ærgrer sig over kommunal Aabenraa-dukkert

Aabenraa er dumpet ned på en 48.-plads i undersøgelsen DI’s Lokalt Erhvervsklima 2019. Arkivfoto: Claus Thorsted
I år har kommunens virksomheder vendt tommeltotten nedad i hele syv ud af de ni kategorier i DI’s Lokalt Erhvervsklimaundersøgelse.

Aabenraa: Det kørte ellers lige så godt for Aabenraa, der sidste år gik 18 pladser frem og blev kommunen med førertrøjen på, når det gjaldt erhvervsvenlighed i det sønderjyske.

Men nu har Aabenraa fået en dukkert med 30 pladser ned til en 48.-plads i undersøgelsen DI’s Lokalt Erhvervsklima 2019. Dog har kommunen stadig en vis styrkeposition, når det gælder de fysiske rammer med en placering på en 17.-plads.

- Det er en stor skam, at Aabenraa nu ligger på den laveste placering, kommunen nogensinde har ligget på i DI’s undersøgelse. Men godt at kommunen stadig har et godt fokus på fysiske rammer. Gode fysiske rammer er en forudsætning for, at en virksomhed kan vokse og skabe arbejdspladser. Det skal være muligt at udvide produktionen, og der skal være en god digital infrastruktur, siger formand for DI Sønderjylland Hans Olling, i en pressemeddelelse.

Annonce

Scorer lavt på image

Aabenraa ligger lavest i ”Information og dialog med kommunen” med en 75.-plads.

Aabenraa ligger tillige lavt på kategorien ”Kommunens image”, hvor det i år blev til en 68.-plads.

- Lige præcis på image har de tre af vores fire sønderjyske kommuner en stor udfordring. Og det er et utroligt vigtigt område at gøre noget ved. For er der noget, kommunerne skal leve af, så er det, at der hele tiden kommer nye virksomheder og også gerne borgere til området. Og at de bliver der. Ellers underminerer det kommunens fortsatte udvikling, siger Hans Olling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce