x
Annonce
Aabenraa

Erhverv: Formand for DI Sønderjylland ærgrer sig over kommunal Aabenraa-dukkert

Aabenraa er dumpet ned på en 48.-plads i undersøgelsen DI’s Lokalt Erhvervsklima 2019. Arkivfoto: Claus Thorsted
I år har kommunens virksomheder vendt tommeltotten nedad i hele syv ud af de ni kategorier i DI’s Lokalt Erhvervsklimaundersøgelse.

Aabenraa: Det kørte ellers lige så godt for Aabenraa, der sidste år gik 18 pladser frem og blev kommunen med førertrøjen på, når det gjaldt erhvervsvenlighed i det sønderjyske.

Men nu har Aabenraa fået en dukkert med 30 pladser ned til en 48.-plads i undersøgelsen DI’s Lokalt Erhvervsklima 2019. Dog har kommunen stadig en vis styrkeposition, når det gælder de fysiske rammer med en placering på en 17.-plads.

- Det er en stor skam, at Aabenraa nu ligger på den laveste placering, kommunen nogensinde har ligget på i DI’s undersøgelse. Men godt at kommunen stadig har et godt fokus på fysiske rammer. Gode fysiske rammer er en forudsætning for, at en virksomhed kan vokse og skabe arbejdspladser. Det skal være muligt at udvide produktionen, og der skal være en god digital infrastruktur, siger formand for DI Sønderjylland Hans Olling, i en pressemeddelelse.

Annonce

Scorer lavt på image

Aabenraa ligger lavest i ”Information og dialog med kommunen” med en 75.-plads.

Aabenraa ligger tillige lavt på kategorien ”Kommunens image”, hvor det i år blev til en 68.-plads.

- Lige præcis på image har de tre af vores fire sønderjyske kommuner en stor udfordring. Og det er et utroligt vigtigt område at gøre noget ved. For er der noget, kommunerne skal leve af, så er det, at der hele tiden kommer nye virksomheder og også gerne borgere til området. Og at de bliver der. Ellers underminerer det kommunens fortsatte udvikling, siger Hans Olling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce