Annonce
forside

Erhvervs- og kulturfolk i fælles læserbrev: Udfasning af Kolding Havn er rigtig og visionær

Kolding Havn.

Læserbrev: Det er en rigtig og visionær byrådsbeslutning at udfase erhvervshavnen i Kolding, for at kunne udvikle byen som et endnu mere attraktivt sted at bosætte sig. Mange andre havnebyer rundt om os i hele landet, ja, rundt om i verden, har gennem mange år etableret nye bydele og skabt byliv på hele eller dele af deres havnearealer, og det har alle steder skabt en positiv udvikling. Byerne er blevet renere og mere menneskevenlige, nye virksomheder, kultur- og vidensinstitutioner er blevet tiltrukket og boliger af alle typer er blevet bygget. Det vil også ske i Kolding. Vores by vil vokse, vi vil få flere arbejdspladser og mere byliv, og en skønne dag vil vi også kunne springe i vandet inde midt i byen.

Eneste minus er de 17 virksomheder og deres tilsammen 200 medarbejdere, der lige nu er ramt af beslutningen. Her må vi som fællesskab finde gode løsninger, der skaber en god udgang for alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Varde

Spædbarn brækkede seks ribben og fik livsfarlige blødninger i hjernen: Kvinde og mand fængslet for vold

Annonce