Annonce
Erhverv

Erhvervsdirektør frygter konkurser: - Vi skal støtte det, vi kan

Der er fortsat ikke mange besøgende i byens butikker i midtbyen, og myndighedernes melding om en gradvis åbning efter påske hjælper ikke butikker og restaurationer meget, mener erhvervsdirektøren. Han opfordrer til, at fredericianerne fortsat bakker op, køber tøj, sko, takeaway og andet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Meldingen fra statsministeren mandag aften får ikke betydning for byens butikker, restauranter og mindre erhvervsdrivende. De mister fortsat mange penge, og erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer frygter, konkurser er på vej.

Fredericia: - Jeg har talt med en del i restaurationsbranchen og detailhandlen. De har det rigtig svært, og vi skal støtte det, vi kan.

Sådan siger erhvervsdirektør i Business Fredericia Kristian Bendix Drejer.

Da statsminister Mettes Frederiksen mandag aften meldte om en gradvis åbning af Danmark efter påske, i fald danskerne fortsat holder afstand og følger retningslinjerne, var det ikke med nogen ændringer i forhold til spisesteder og små erhvervsdrivende som frisører og tatovører, som fortsat må holde lukket til og med 10. maj. Både gågadens butikker, restauranter og caféer kan se frem til fortsat at miste en stor del af omsætningen i hvert fald den kommende måned.

- Frygter du konkurser?

- Ja. Min store frygt er, at det tager så lang tid at genåbne, at der er nogle, som ikke kan holde til det. Mange skal betale faste udgifter og har ingen indtjening, og selvom hjælpepakker er på vej, tager det tid, og de får likviditetsmangel. Når de så åbner igen, så tager det tid at få folk til at gå ud, for tør vi nu det, forklarer Kristian Bendix Drejer.

Det er et tveægget sværd, for på den ene side skal vi holde os hjemme, mens butikkerne fortsat skal holde åbent. Men det er helt ok, at vi går ned i byen og handler. Vi går jo også i dagligvarebutikker. Det er ikke specielt farligt at gå i tøj- og skobutikker. Der myldrer det jo ikke med folk.

Kristian Bendix Drejer, erhvervsdirektør

Annonce

Tveægget sværd

Derfor opfordrer han kraftigt til, at fredericianerne fortsat bakker om byens butiksliv både i form af indkøb i butikkerne, deres webshops og takeaway. Men han ved også, det kan være svært for nogle, når myndighederne samtidig opfordrer til, man skal holde sig hjemme så vidt muligt.

- Det er et tveægget sværd, for på den ene side skal vi holde os hjemme, mens butikkerne fortsat skal holde åbent. Men det er helt ok, at vi går ned i byen og handler. Vi går jo også i dagligvarebutikker. Det er ikke specielt farligt at gå i tøj- og skobutikker. Der myldrer det jo ikke med folk, konstaterer han.

Annonce

Amputeret byliv

Business Fredericia har sat gang i en række tiltag for at hjælpe byens erhvervsliv igennem coronakrisen, men nogle ting må også aflyses. Senest er Sommerrock blevet aflyst. Efter påske vil Business Fredericia, Fredericia Shopping og Fredericia Kommune sætte sig sammen og forsøge at finde løsninger på, hvordan man kan hjælpe byens butikker yderligere, fortæller erhvervsdirektøren.

- Vi skal tænke anderledes med hensyn til events og aktiviteter. Foreløbig gælder forsamlingsforbuddet til 10. maj, og vi kan ikke lave det store. Men måske kan vi lave noget. Lige nu kan vi måske lave udsalg på internettet, og efter 10. maj kan vi måske lave musikarrangementer, hvor vi står på afstand. Vi skal for guds skyld ikke omgå sundhedsmyndighedernes regler, men se på mulighederne, siger han.

Men der kan gå lang tid, før hverdagen i bymidten bliver som før.

- Det bliver ikke en normal hverdag i gågaderne, så længe restaurationerne ikke har åbent. Det er et amputeret byliv, konstaterer Kristian Bendix Drejer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Her bimler alarmklokkerne: Disse syd- og sønderjyske sogne er i fare for at blive lukket ned

Kolding

Truende ægtemand videofilmer hustruens hjemmehjælpere: Nu nægter de at komme i hjemmet

Navne For abonnenter

Knud har stået i spidsen for flere virksomheder som direktør og formand: Nu fylder han 70 men kaster sig stadig gerne ud i nye opgaver

Annonce