Annonce
Esbjerg

Erhvervsdirektør med store drømme for Esbjerg fylder 50 år

Susanne Nordenbæk, direktør Business Esbjerg, fylder 50 år mandag.  Hun har gjort karriere i storbyer som New York og London, men er faldet godt til i Esbjerg.
Business Esbjerg-direktør Susanne Nordenbæk fylder mandag 50 år. Efter mere end to år i direktørstolen er den berejste fynbo med en fortid i New York, London og København faldet godt til og blevet en markant skikkelse i det lokale erhvervsliv, som kæmper målrettet for at skabe positiv forandring for organisationens medlemmer og byens virksomheder.
Annonce

Esbjerg: Rask må det gå.

Esbjergs gamle motto passer perfekt på Business Esbjergs direktør Susanne Nordenbæk, der i dag fejrer sin 50-års fødselsdag efter to et halvt år som direktør for Business Esbjerg med fuld fart over feltet.

Det gamle motto er ikke det eneste fra Esbjerg, Susanne Nordenbæk har taget til sig. Selvom hun oprindeligt kommer fra en lille by på Sydfyn og har tilbragt størstedelen af sin karriere i storbyer som New York, London og København, har det ikke været et større kulturchok at skifte de pulserende metropoler ud med Danmarks energimetropol.

- Hun har i dén grad forstået den vestjyske kultur og mentalitet. Hun har virkelig formået at tilpasse sig og er faldet godt til her i byen, så hun i dag har fødderne solidt plantet i den vestjyske muld. Selv om hun er kommet med en ny og ret direkte tilgang, hvor hun ikke pakker tingene ind og har været med til at skabe store forandringer i den interne kultur i vores organisation, behandler hun altid sine medmennesker med ordentlighed og respekt, lyder skudsmålet fra en af hendes medarbejdere, Business Esbjergs erhvervskonsulent Randi Høxbro.

Annonce

Engageret og passioneret

Business Esbjergs formand, Flemming Enevoldsen, der i sin tid var med til at vælge Nordenbæk som ny direktør, mener også, at hun har fået sat sit aftryk i både erhvervsfremmeorganisationen og i det lokale erhvervsliv.

- Susanne er passioneret omkring opgaven med at fremme Esbjerg – både indenfor turisme, uddannelse og erhvervsliv. Hun kæmper uden tvivl Esbjergs sag. Både lokalt, men i lige så høj grad på nationalt niveau, hvor hendes brede kontaktflade bliver udnyttet ved enhver lejlighed. Og hun er i sit es, når der er mulighed for at arbejde med større projekter, som for alvor kan skabe positiv forandring i kommunen, siger han.


Hun er meget engageret og leverer mange timer for Business Esbjergs medlemmer. I corona-perioden har hun også vist stor omstillingsparathed og har engageret sig personligt i at hjælpe virksomhederne bedst muligt. Derudover har hun stort fokus på at tiltrække eksterne midler fra diverse puljer til vores område.

Jesper Frost Rasmussen(V), borgmester i Esbjerg Kommune


Det er dog ikke kun internt i Business Esbjerg, at 50-års fødselarens indsats i det vestjyske er blevet bemærket. Blandt de vigtigste samarbejdspartnere er borgmester Jesper Frost Rasmussen(V), som blandt andet har lagt mærke til hendes håndtering af coronakrisen.

- Hun er meget engageret og leverer mange timer for Business Esbjergs medlemmer. I corona-perioden har hun også vist stor omstillingsparathed og har engageret sig personligt i at hjælpe virksomhederne bedst muligt. Derudover har hun stort fokus på at tiltrække eksterne midler fra diverse puljer til vores område, siger Esbjergs borgmester.

Annonce

Arbejder til gavn for det vestjyske

En anden politiker, som ofte har arbejdet sammen med Business Esbjerg-direktøren, er det lokale folketingsmedlem Anders Kronborg(S).

- Jeg har et tæt, tillidsfuldt og kreativt samarbejde med Susanne Nordenbæk. Hun er den gode type, som kalder en spade for en spade og ikke har skjulte dagsordner. Hun er ikke bange for at støde folk på manchetterne ved at sige tingene direkte. På samme måde modtager hun også gerne konstruktiv kritik om sig selv og Business Esbjerg, som hun står i spidsen for. I vores samarbejde har vi fundet et fortroligt rum, hvor vi kan brainstorme og udvikle strategier til gavn for det vestjyske. Susanne har blik for det politiske spil, og selvom opgaverne til tider kan være vanskelige, har hun altid målet i sigte, fortæller Anders Kronborg om fødselaren, som han også har set fra den mere personlige side.

- Susanne er også let at grine sammen med. Hun har altid en historie eller to, og hun er også meget interesseret i at snakke om andet end arbejde, hvorfor en samtale med Susanne ofte kan trække ud og være hyggelig, forklarer folketingsmedlemmet.

Blå bog: Susanne Nordenbæk

Direktør i Business Esbjerg og Business Region Esbjerg.

50 år. Født op opvokset i Hundstrup, mellem Svendborg og Fåborg.

Uddannet cand.scient.pol fra Aarhus Universitet.

Tidligere chef for Turisme-og Oplevelsesøkonomi hos Dansk Erhverv i København, marketingschef for VisitDenmark i New York og markedschef for VisitDenmark i London.

Bosat i Esbjerg og kæreste med Søren Enø Larsen, som er ansat ved Louis Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Regionalt For abonnenter

Underretninger om belastede børn fortsætter på rekordhøjt niveau: Ekspert savner viden bag tallene

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce