Annonce
Kolding

Erhvervsfolk: Rigtigt at lukke Kolding Havn

Carsten Johansen (til venstre) og Peter Hulweg Christiansen er med i den gruppe af erhvervsfolk, som savner udvikling i Kolding, så byen bliver mere attraktiv at bo i. Nu kommer de med deres eget udspil til, hvad der skal ske. Foto: Søren Gylling.
Nu går en gruppe erhvervsfolk på banen med et opråb til politikerne om at komme i gang med at forvandle erhvervshavnen jo før jo bedre og efter en overordnet masterplan med rød tråd til resten af byen. - Det er måske sidste skud i bøssen for Kolding, mener de.

Kolding: Planen om at lukke Kolding Erhvervshavn er helt rigtig.

Nu gælder det om at udvikle havnearealerne på en spændende og attraktiv måde efter en overordnet plan med en klar og tydelig sammenhæng til middelalderbyen. Jo før, jo bedre - for hvis der ikke sker noget, gider byens ungdom ikke at blive boende i Kolding, og nye borgere bliver væk.

Sådan lyder opråbet fra en gruppe lokale erhvervsfolk, før Kolding Byråd i slutningen af september skal tage endeligt stilling til en procesplan, som er afgørende for, om byrådsflertallets aftale om at forvandle erhvervshavnen til en ny bydel bliver til noget.

Bankdirektør i Handelsbanken Carsten Johansen og direktør Peter Hulweg Christiansen fra Georg Jensen Damask er to af gruppens medlemmer, og de understreger, at alle er med som privatpersoner.

- Vi har en usleben diamant liggende, fordi vi har vores havn helt inde i byen i modsætning til for eksempel Vejle, hvor vejen ned til det nye havnekvarter er dødkedelig.

- Vi kan godt se, at vi rammer 16 virksomheder og 163 arbejdspladser, og selvfølgelig er det trist for dem.

- Men vi har altså også 4000 andre virksomheder i kommunen, og de skriger efter attraktive boliger i bymidten. Hvis vi ikke gør noget for at udvikle Kolding, flytter folk til Vejle og Fredericia i stedet for, og vores unge gider ikke blive her, siger de to talsmænd.

Annonce

Her er gruppen

  • En gruppe erhvervsfolk efterlyser udvikling i Kolding, og de er på vej med deres eget udspil, som de vil udstille offentligt senere på året.
  • Gruppens medlemmer repræsenterer ikke deres virksomheder, men kun sig selv.
  • De er: Direktør i Handelsbanken Carsten Johansen, direktør hos Georg Jensen Damask Peter Hulweg Christiansen, direktør hos PR Consult Troels Kjær, direktør hos ShoppingBazar Dorthe Johannsen, direktør hos Procudan Tommy Toft, direktør hos Easyfood Flemming Paasch, direktør hos Milestone Jesper Johansen, serieiværksætter og stifter af Just Eat Jesper Buch, advokat Klavs Kaiser, direktør på Hotel Koldingfjord Peder Madsen, partner hos Smith Hammer Lassen Architecs John Lassen.

Sidste skud

Gruppen havde allerede inden byrådsflertallets havnebeslutning fundet sammen for at diskutere, hvad de mener, Kolding mangler for at være attraktiv "for alt og alle", som Carsten Johansen siger. Og Peter Hulweg Christensen kalder gruppens opråb for "et vink med en vognstang, så vi ikke bliver overhalet indenom".

- Vi har måske et sidste skud i bøssen, og det er nu. Vi har så svært ved at finde argumenterne for ikke at afvikle erhvervshavnen. Den er ikke et must for Kolding, og provenuet for Kolding Kommune vil nok være større fra de 3000 beboere og liberale erhverv, som kan bo der.

- Og jeg kan sagtens forstå, at Kolding Sky (AP Pensions planlagte højhusprojekt i 19 etager i Kolding Åpark, red.) ikke kan sælges. Der er ingen, der vil købe en lejlighed med udsigt til skrotbunker, mener Carsten Johansen.

Nu er gruppen på vej med sit eget udspil til, hvad der skal ske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce