Annonce
Erhverv

Erhvervsforening: Corona vil presse mange af byens hoteller og restauranter til det yderste

- Vores bekymringer går primært på hoteller og restaurationer lige nu. De er meget hårdt ramt. Alle de steder hvor folk mødes, de lukker jo helt ned. De får det svært, siger Morten Bjørn Hansen, der er direktør i Business Kolding. Arkivfoto: Søren Gylling
Alle dele af erhvervslivet er udfordret af, hvordan coronavirssen påvirker samfundet, men lige nu er det særligt hoteller og restaurationer, der bliver hårdt ramt, vurderer Business Kolding.
Annonce

Kolding: Det vil slå en bule i økonomien. Det gælder inden for industrien, i butikkerne og de mange handelsvirksomheder i Kolding. Men lige nu er det særligt hoteller og restaurationer, der bliver hårdt ramt efter, at regeringen onsdag aften valgte at lukke store dele af Danmark ned som følge af coronavirussen. Det er meldingen fra Morten Bjørn Hansen, der er administrerende direktør i Business Kolding.

- Vores bekymringer går primært på hoteller og restaurationer lige nu. De er meget hårdt ramt. Alle de steder, hvor folk mødes, de lukker jo helt ned. De får det svært, siger Morten Bjørn Hansen, der oplever, at mange servicevirksomheder lige nu er i et slags "alarmberedskab".

- Men helt generelt er det uoverskueligt for mange virksomheder, lyder det fra direktøren, der selv har sendt alle medarbejderne i erhvervsorganisationen hjem for at bidrage til, at smitten ikke spreder sig yderligere.

- I en industrivirksomhed kan de lige nu opleve en periode, hvor de ikke kan producere, men efterfølgende kan der komme en stor efterspørgsel, der kan indhente noget af det tabte. Det kan du ikke som restaurant eller hotel. De ordrer, besøg og konferencer, der ikke kommer lige nu, de kommer aldrig igen. Hiver du et eller to måned ud af et regnskab, så er der mange, der får svært ved at håndtere det, uden at de skal gribe til afskedigelser og i værste fald er der måske nogle, der er nødt til at lukke. Det her er meget alvorligt, siger Morten Bjørn Hansen.

Hiver du et eller to måned ud af et regnskab, så er der mange, der får svært ved at håndtere det, uden at de skal gribe til afskedigelser og i værste fald er der måske nogle, der er nødt til at lukke. Det her er meget alvorligt

Morten Bjørn Hansen, direktør i Business Kolding

Annonce

Svært at spå om fremtiden

Meldinger fra mange af de øvrige virksomheder i Kolding er lige nu lidt blandet. Men usikkerheden præger både de mange industrivirksomheder og handelsvirksomheder, der ligger i Kolding.

- Der er nogle af handelsvirksomhederne, der får varer hjem fra typisk Kina, som har været relativt hårdt ramt. Men der begynder at komme varer. Men det er svært at spå om, hvor det ender. Og inden for industrien er der nogle, der siger, at de har lige så travlt som før. Men de tænker selvfølgelig på, om det nu er gamle ordrer, der fylder, og kommer der nye ordrer? siger Morten Bjørn Hansen, der slutter på en optimistisk tone:

- Vi skal holde fast i, at de her er noget, der forhåbentlig forsvinder på et tidspunkt. Jeg skal ikke kloge mig på sygdommen. Men grundlæggende er der ikke noget, der forhindrer, at vi relativt hurtigt kan komme op i gear igen. Så forhåbentlig er folk klar til at gå ud at spise, overnatte og tage på konference, når det er muligt,.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Esbjerg

Coronaen lagde dæmper på Knæk Cancer i Esbjerg:: Færre mødte op på Tobakken til Tænd Et Lys-ceremonien

Annonce