Annonce
Billund

Erhvervsfremme nedsætter interesse-udvalg: Vil være mere for medlemmerne

Formand for Billund ErhvervsFremme, Gitte Ottosen, har arbejdet med en omstrukturering af Billund ErhvervsFremme, som medlemmerne skal tage stilling til ved en ekstraordinær generalforsamling den 30. oktober. Arkivfoto
Når Billund Erhvervsfremme holder ekstraordinær generalforsamling den 30. oktober, kan repræsentantskabet blive nedlagt til fordel for såkaldte advisory boards, hvis medlemmerne beslutter det. Formålet er at give medlemmerne mere indflydelse.

Billund Kommune: En mere smidig organisation, en tættere kontakt til og mere indflydelse til medlemmerne.

Det er dét, der er formålet, hvis Billund Erhvervsfremme nedlægger repræsentantskabet og erstatter det med såkaldte advisory boards på den ekstraordinære generalforsamling den 30. oktober. Advisory boards er udvalg, der fremover skal støtte, rådgive og vejlede bestyrelsen indenfor forskellige interesseområder - en ny form, som formand Gitte Ottosen har arbejdet med, siden hun blev valgt i februar.

- Ideen er egentlig opstået i den gamle bestyrelse, fordi vi er en medlemsdrevet organisation, der i høj grad har brug for vores medlemmer - ligesom vi håber, at de har brug for os, siger Gitte Ottosen, der håber på mere dialog, kontakt og vidensudveksling med medlemmerne i den nye struktur.

I første omgang bliver der tre advisory boards - ét indenfor "medlemmer", der skal være med til at skabe værdiskabende arrangementer for virksomheder og indsatsområder, så der kommer flere medlemmer, én indenfor "iværksætteri" og én indenfor "detailhandel".

- I vedtægterne beskriver vi, at der skal være mellem to og fire advisory boards - alt efter behov. Vi har valgt de første tre, fordi det er her, vi ser et behov lige nu, siger Gitte Ottosen, der lægger op til en levetid på to år for et udvalg, før det atter tages op til genovervejelse.

- Der kan også blive tale om hurtigtarbejdende udvalg, der måske har et halvt år til en opgave, siger Gitte Ottosen, der regner med, at den nye form træder i kraft primo 2020.

Annonce

Bestyrelse

Billund ErhvervsFremme har cirka 380 medlemmer - antallet har været stigende over de seneste to år, hvor der var en nedgang i medlemmer.

Repræsentantskabet består af 32 medlemmer.

Også strukturen på bestyrelsen i Billund ErhvervsFremme vil blive ændret. Tidligere var der ingen grænse for, hvor længe man kunne blive siddende i bestyrelsen, hvis man blev valgt ind. Fremover bliver der en grænse på seks år, og når der så er gået et antal år, kan man eventuelt blive valgt ind igen. Håbet er, at det vil give en mere levende bestyrelse, der ikke gror fast.

Mere aktiv organisation

Hun håber, at den nye form vil skabe mere dynamik, og at interesserede vil melde deres interesse.

- Vi håber, at medlemmerne vil opleve en mere aktiv organisation, hvor man føler, at man har indflydelse, og hvor vi kan spille hinanden bedre og dermed støtte udviklingen i kommunen, siger formanden.

De såkaldte advisory boards skal ikke nødvendigvis have repræsentanter fra alle dele af kommunen, men det er en del af vedtægterne, at medlemmerne er bredt repræsenteret geografisk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Annonce