Annonce
Billund

Erhvervsgymnasiet har berejste elever: Nu skal de til Kina

Mie Kretzschmar Lorenz, Sofie Lindhardt Leth og Frederik Sejer Broch glæder sig til at opleve Kina. Foto: Annette Bruun Jarl
17 elever fra Erhvervsgymnasiet Grindsted rejser snart til Kina for at møde virksomheder, gå i kinesisk skole og få en oplevelse for livet.
Annonce

Grindsted: Hvert år rejser en flok elever fra Erhvervsgymnasiet Grindsted ud i verden. Det er eleverne i den internationale klasse, som på den måde får globalt udsyn, måske får mod på at studere i udlandet og under alle omstændigheder får erfaring med at møde andre kulturer.

17. oktober sætter 17 3. g elever fra Grindsted kurs mod Kina. Det er HHX-elevernes tredje store rejse i løbet af deres tre år på erhvervsgymnasiet, og de glæder sig. Faktisk var det netop rejserne, der fik dem til at vælge den internationale klasse i Grindsted, lyder det samstemmende fra 3.g'erne Mie Kretzschmar Lorenz, Sofie Lindhardt Leth og Frederik Sejer Broch.

- Jeg glæder mig til at opleve kulturen og maden, se hvordan det er på skolen, hvor jeg tror, der er forelæsninger, hvor man sidder og lytter. Det er vi ikke så vant til, siger Mie Kretzschmar Lorenz.

Frederik Sejer Broch har venner, der har rejst i Kina. Hans forventninger er store:

- Vi får en masse indtryk, når vi kommer rundt på virksomhedsbesøg, og når vi skal ud og se monumenterne. Det bliver stort, siger han.

Også Sofie Lindhardt Leth glæder sig til alle de nye indtryk:

- Mest bliver det bare at opleve og se, hvordan de lever i Kina, siger hun.

Vi vil som skole gerne gøre vores til, at eleverne bliver klar til at møde den globale verden og får udsyn.

Tanja Thorbjørnsrød, der er international koordinator på Erhvervsgymnasiet Grindsted.

Annonce

Lille skole

For Erhvervsgymnasiet Grindsted er den internationale klasse eller "global business", som de også kalder den, med til at give den lille skole en profil, som Tanja Thorbjørnsrød, international koordinator, synes, det er vigtigt at fortælle om.

- Vi vil som skole gerne gøre vores til, at eleverne bliver klar til at møde den globale verden og får udsyn. Selvom vi er en lille skole, er det noget af det, vi kan, siger hun.

I løbet af de tre år i Grindsted kommer eleverne hvert år på en rejse til Spanien eller England, til USA og til slut til Kina. Det koster 30.000 kroner for hele rejseprogrammet, som elevere siger ja til, når de efter efterårsferien i 1. g vælger studieretning.

- I år har vi mange, der er interesserede i 1. g, men det havde vi ikke sidste år, så lige nu har skolen ingen 2.g'ere, der skal ud at rejse. Men vi bliver ved med at tilbyde det, fordi vi synes, det er vigtigt. Nogle vil få det lille skub herfra, der skal til for at få dem til at læse i udlandet. Her får de modet til at turde tage afsted, siger Tanja Thorbjørnsrød.

Som en del af forberedelsen til turen har eleverne været i København for at få visum. De har besøgt Udenrigsministeriet for at høre om handelskrigen mellem USA og Kina, og der har været møde med forældrene. Inden længe kan eleverne formentlig sige lidt mere end "Ni Hao" (Hej) på kinesisk.

Den internationale klasse og avisen

Denne artikel er den første i en lille serie om den internationale klasse på Erhvervsgymnasiet Grindsted.

Vi følger elevernes Kinatur ved at høre om planlægning og forventinger i dag. Sidst i oktober får vi et rejsebrev fra Kina. Når eleverne er hjemme, møder vi dem igen og hører om deres erfaringer.

Mie Kretzschmar Lorenz, Sofie Lindhardt Leth og Frederik Sejer Broch glæder sig til at opleve Kina og sender et rejsebrev hjem til avisens læsere. Foto: Annette Bruun Jarl
Fire, der er klar til studietur til Kina: Tanja Thorbjørnsrød, der er international koordinator på Erhvervsgymnasiet Grindsted, sammen med 3.g'erne i den internationale klasse Frederik Sejer Broch, Sofie Lindhardt Leth og Mie Kretzschmar Lorenz. Foto: Annette Bruun Jarl
Klar til studietur til Kina: Tanja Thorbjørnsrød, der er international koordinator på Erhvervsgymnasiet Grindsted, sammen med 3.g'erne i den internationale klasse Frederik Sejer Broch, Sofie Lindhardt Leth og Mie Kretzschmar Lorenz. Foto: Annette Bruun Jarl
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce