Annonce
Kolding

Erhvervshavn eller ej...

Annonce

Læserbrev: Jeg følger jeres debat om havnen i Kolding, og mener jeres vinkling og holdning hælder for meget til den side, der vil bevare havnen som udelukkende erhvervshavn. Jeg har i 40 år været medlem af Socialdemokratiet, men må i denne sag give venstreborgmesteren ret i, at hvis Kolding centrum ikke skal sakke håbløst bagud, er det nødvendigt med nye planer i forhold til de gamle holdninger, som trives i en lille kreds på havnen. Jeg kan ikke bakke op om den gamle borgmester, der i sin tid var fremsynet og vovemodig til byens fordel.

Hvorfor skal man en dejlig sommerdag sidde på terrassen på Marinaen og se og høre en grim udsigt og lyd til skrotbunker? Hvilke moderne virksomheder har i dag brug for og tid til at sejle ind i den lange Kolding fjord, når det er meget lettere at laste og losse i Fredericia eller Aabenraa.? Det er da kun virksomheder med støj og møg.

Jeg har familie i Køge, og er lige kommet hjem fra en dejlig weekend, hvor jeg på mange måder så de mange fine tiltag omkring Køge havn. I inderhavnen er der opstået et miljø med restauranter og barer, der har smag af Nyhavn, og der er en scene, hvor der kan underholdes fra. Man er i færd med at bygge et medborgerhus og nye boliger. Samtidig ligger der kornsiloer og andre erhverv. De bynære strande er fornyet med havnebad, og en strand, der bliver vedligeholdt, nær byens største hotel, samt en stor udbygning af marinaen. Her burde en delegation fra Kolding tage ud i ferien og virkelig få nogle ideer. Man kan også samtidig se på, hvordan man har brugt den meget hyggelige bymidte og torv med mange baggårde til et fantastisk byliv, hvor man for nylig har afskærmet jernbanen, med en gade med stor- og kædeforretninger.

Tilsidst vil jeg lige tilføje, at jeg er født og vokset op i Kolding midtby, og nød havnelivet meget i min barndom i 50erne og 60erne. Så selv om jeg har boet 50 år i Vamdrup er Koldings ve og vel vigtig for mig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Annonce