Annonce
forside

Erhvervshavnen igen, igen

Læserbrev: Desværre er byrådets brutale slagtning af Kolding Erhvervshavn sket med tre år til næste kommunalvalg. En så stor beslutning havde været tjent med en folkelig debat op til et kommunalvalg.

Løbet er kørt. Ingen virksomhedsledere vover at investere i anlæg på havnen, så dødsdommen er irreversibel, og afviklingen begynder snart.

Så må vi i mange år affinde os med en døende havn uden aktivitet, uden Coastertrafik og med tomme pakhuse. Hvis byen efterhånden får held til at sælge nogle byggegrunde, kommer en langvarig, grim nedrivnings- og byggefase.

Kolding Byråd har forspildt en historisk chance til at bevare en nicheerhvervshavn, som har givet liv og særpræg til den centrale del af byen, muligvis med en blomstrende fremtid efterhånden som motorvejene sander til med trafik.

I stedet får vi efter alt at dømme, efterabende så mange andre kystbyer, et strømlinet, intetsigende og dødt boligområde.

Det er den radikale Andy Pedersen - uanset alder - medansvarlig for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce