Annonce
Haderslev

Erhvervshus har hejst flaget

Erhvervshus Sydjylland hejste flaget ved fælles hjælp efter bestyrelsesmødet 27. juni. Fra venstre: Billunds borgmester Ib Kristensen, statsaut. revisor i Beierholm Marianne Christoffersen, borgmester i Sønderborg Erik Lauritzen, Adm. Direktør for Erhvervshus Sydjylland Jacob Chr. Nielsen, borgmester i tønder og bestyrelsesformand Henrik Frandsen, formand for Dansk Metal Vest Dan Holmegaard, adm. Direktør i Blåholm A/S og næstformand Torben Blåholm samt regionsmedlem Søren Rasmussen. Foto: Lene Esthave
25 medarbejdere er nu igang med arbejdet i det nye erhvervshus for Sydjylland.

Vojens: Flaget røg til tops, da bestyrelsen for Sydjyllands nye erhvervshus i Vojens torsdag trådte sammen.

Det skete for at markere, at erhvervshuset i løbet af de seneste måneder er kommet i fuld drift. 25 medarbejdere med alsidige erfaringer fra erhvervslivet er allerede i fuld gang med at sparre med de sydjyske virksomheder om udviklingsmuligheder og potentialer. Samtidig har erhvervshuset etableret en række projekttilbud, som konkret kan løfte virksomhederne inden for eksempelvis eksport, digitalisering og grøn omstilling.

- Fra virksomhedernes side er vi glade for at have fået et erhvervshus, der er tæt på os, og som samtidig skal arbejde tæt sammen med de lokale erhvervsservices og klynger, siger Torben Blåholm, der driver virksomheden Blåholm i Vejen og samtidig er næstformand i Erhvervshus Sydjyllands bestyrelse.

Han er optimistisk på det nye erhvervshus’ vegne.

- Vi tror på, at det kan være med til at løfte erhvervsudviklingen i hele Sydjylland. Nu skal vi bare i gang med at gøre virksomhederne opmærksomme på de mange gode tilbud.

Erhvervshus Sydjylland betjener virksomhederne i 13 sydjyske kommuner inklusive Middelfart– fra Vejen, Billund og Vejle i nord til Aabenraa, Tønder og Sønderborg i syd.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Annonce