Annonce
Tønder

Erhvervslivet holder beboerbus kørende

Skærbæk: Det var en stor dag for de to vennekredse for Rosenvænget og Mosbølparken i Skærbæk, da de den 16. januar tilbage i 2013 fik leveret deres første helt nye reklamefinansierede beboer/liftbus med plads til fem passager og to kørestole. Bussen afløste to ældre, nedslidte og ikke tidssvarende liftbusser på de to plejehjem.

38 virksomheder var via deres sponsorat væsentlige medspillere i at realisere ønsket om en ny, moderne beboerbus. Da perioden for busreklamerne udløb i år, er der nu indgået nye aftaler som gælder de næste fem år, og mod tidligere 38, så er der nu 41 reklamesponsorer - hvoraf hele 23 er nytegnede.

- Vi har mødt en fantastisk velvilje og et bemærkelsesværdigt engagement hos alle de virksomheder, som vi har været i kontakt med, hvilket er udtryk for, at det fint kan lade sig gøre at gå nye veje i forhold til det offentlige og det private samarbejde, hedder det i en pressemeddelelse fra vennekredsene.

Busteamet består af omkring 30 frivillige chauffører og hjælpere, samt to buskoordinatorer der - ud over at servicere bussen med vask og rengøring - også sørger for instruktion i kørsel, betjening af lift, fastspænding af kørestole og passagerer, samt sikkerhed i øvrigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Annonce