Annonce
Esbjerg

Erhvervslivet i Esbjerg holder nytårskur i jubilæumsudgave med nyskabelse

Det er 25. gang, erhverslivet i Esbjerg Kommune samles til nytårskur i Musikhuset Esbjerg. Kuren finder sted torsdag fra klokken 16-19. Arkivfoto: André Thorup
Som noget ved erhvervslivets 25. udgaven af nytårskuren i Musikhuset Esbjerg kåres Årets Nye Erhvervsnavn, hvor tre lokale virksomheder med et lovende potentiale er nomineret.

Esbjerg: Det er efterhånden 25 år siden forhenværende siden, direktør for Business Esbjerg Tom L. Nielsen med baggrund i Ribus-konflikten og behovet for at etablere bedre relationer mellem erhvervslivet og det offentlige opfandt erhvervslivets nytårskur i Esbjerg Kommune.

Det er således en jubilæumsudgave med 25 år på bagen, som afvikles i Musikhuset Esbjerg torsdag fra klokken 16-19, når forventeligt flere end 1.000 mennesker mødes for at ønske hinanden et godt nytår.

Traditionen tro vil der være taler fra formanden for Business Esbjerg og kommunens borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), som vil berette om ”rigets tilstand”, men kuren er også lidt anderledes end sædvanlig.

Som noget nyt uddeles nemlig en ny pris, Årets Nye Erhvervsnavn.

Prisen uddeles til en talentfuld leder, iværksætter eller virksomhed, som har udvist potentiale udover det sædvanlige, og som har mulighed for at føre det vidt. Modtageren af prisen har samtidig ydet en særlig indsats, der har gjort en forskel for medarbejdere, virksomhed eller omverden.

Prisen afløser to tidligere priser; Iværksætterpris og Årets Unge Erhvervsleder, som sædvanligvis bliver uddelt på den såkaldte Jantekur. Og de nominerede virksomheder er:

Juel & Krøyer, som har specialiseret sig inden for vedligeholdelse i offshore-industrien, den hastigt voksende webshop med salg af tøj til børn, Kids-world samt Scandi-Roc, der gør det inden for salg af specielle fliser.

De tre nominerede præsenteres på nytårskuren, og efterfølgende vil en sms-afstemning blandt kurens deltagere afgøre hvem der vinder prisen.

Sidst men ikke mindst uddeles også Business Esbjergs erhvervspris til en person, en virksomhed eller en institution, som gennem sit virke har ydet en særlig indsats for at fremme vækst og udvikling i Esbjerg kommune. Sidste år gik prisen til Bramidan fra Bramming.

Dørene til arrangementet åbnes klokken 15.30, hvor der vil ske registrering af gæster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Team Esbjerg

På toppen af karrieren - Team Esbjergs Estavana Polman scorer fornem pris

Annonce