Annonce
Nordtyskland

Erhvervsmand er mistænkt for fup med lønkompensation

Ved ransagninger blev der fundet flere hundredetusinder euro i kontanter.
Myndighederne mener, at en 36-årig mand har forsøgt at svindle sig til 15 millioner euro i lønkompensation og fra andre statslige hjælpepakker.
Annonce

PINNEBERG: Allerede i begyndelsen af maj advarede Slesvig-Holstens økonomiminister, Bernd Buchholz, og delstatens finansminister, Monika Heinold, mod misbrug af de forskellige hjælpepakker i forbindelse med coronakrisen. De to ministre lovede, at alle midler ville bliver taget i brug for at opspore og straffe svindlerne.

Truslen virkede. Kort efter trak rundt regnet 7000 virksomheder deres ansøgninger tilbage.

Nu sidder en 36-årig mand fra Pinneberg i det sydlige Slesvig-Holsten varetægtsfængslet sigtet for bedrageri med hjælpepakkerne. Manden driver et rådgivningsfirma i Hamborg og skal uberettiget have forsøgt at få udbetalt 15 millioner af euro i lønkompensation og fra den statslige strakshjælp til nødstedte firmaer. I forbindelse med det formodede bedrageri har manden formentlig anvendt data fra socialforsikringen, som han illegalt har fået adgang til. Det mener anklagemyndigheden i Lübeck og toldvæsnet i Itzehoe, der i fællesskab efterforsker sagen.

Annonce

Fandt kontanter

Myndighederne kom på sporet af manden under en revision af udbetalingerne fra de forskellige hjælpepakker. Allerede i begyndelsen af juli blev den mistænktes hjem og arbejdsplads ransaget. Her blev der blandt andet fundet knap 120.000 euro i kontanter samt diverse andre beviser. Efterfølgende dukkede yderlige 84.000 euro i kontanter op.


Af hensyn til efterforskningen ønsker vi ikke at komme nærmere ind på, hvordan man kom på sporet af den 36-årige.

Ulla Hingst, anklagemyndigheden.


Manden har siddet varetægtsfængslet lige siden.

- Af hensyn til efterforskningen ønsker vi ikke at komme nærmere ind på, hvordan man kom på sporet af den 36-årige. Det oplyser Ulla Hingst, der er talsmand for anklagemyndigheden i Lübeck. I alt skulle manden ifølge sigtelsen stå bag 90 bedrageriforsøg. Samlet nåede der at blive bevilget 7,4 millioner euro, inden myndighederne fattede mistanke og fik stanset overførslen af de sidste 7,6 millioner euro.

Annonce

Konti er spærret

Myndighederne har spærret den 36-åriges bankkonto. Det samme er sket for 22 andre personer, der ikke umiddelbart er mistænkt, men har fået overført penge fra den varetægtsfængslede.

De forskellige slesvig-holstenske myndigheder samarbejder med en specialenhed hos den tyske stats arbejsdsmarkedsforvaltning for at komme til bunds i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Annonce