Annonce
Esbjerg

Esbjerg-selskab bag tre bagerier går konkurs

Kernebageren på Jørgen Pedersens Vej lukker. Det samme gør Hjerting Bageri På Sdr. Tobølvej. Det er konsekvensen af en konkurs i selskabet Hjerting Bageri ApS. Foto: Ken Mathiesen
En kriseramt branche kombineret med coronakrisen har fået ejeren af Hjerting Bageri ApS til at indgive konkursbegæring på sin bageriforretning, der omfatter butikker i Hjerting, Esbjerg og Vejers.

Esbjerg/Varde kommuner: Udsigten til yderligere tab på driften og coronakrisen har nu fået ejeren af Hjerting Bageri ApS, Lars Erik Johansen, til at indgive konkursbegæring på sin bageriforretning, der omfatter butikker i Hjerting, Esbjerg og Vejers.

Omkring 20 fastansatte medarbejdere, heraf halvdelen bagere, blev torsdag orienteret om beslutningen. Hertil kommer et antal ungarbejdere.

- Som overordnet ansvarlig for bagerierne føler jeg det som en forpligtelse ikke at belaste driften yderligere og påtage mig unødige risici for større tab. Derfor har jeg med stor beklagelse truffet beslutningen om at lukke de tre bagerier. Jeg håber, at der kan findes en løsning, så de kan åbne igen snarest, siger Lars Erik Johansen i en pressemeddelelse.

Annonce

Kort om

Lars Erik Johansen driver Esbjerg Park & Havemaskiner ApS og Varde Have & Skovmaskiner ApS, der blev overtaget i december 2019, samt tankstationen Oil! På Sædding Ringvej. Disse firmaer fortsætter uændret.

Milliontab

Konkursen berører Hjerting Bageri på Havbakken, Kernebageren på Jørgen Pedersens Vej samt Bagerhuset på Vejers Havvej. Lars Erik Johansen overtog 1. juli i fjor selv driften af de to førstnævnte bagerier, da forpagterne gik konkurs og fortsatte som medarbejdere med ansvar for den daglige drift. Driften af bageriet i Vejers blev overtaget samtidig.

Lars Erik Johansen har frem til udgangen af februar klaret alle forpligtelser i form af løn, feriepenge og skat. En balance efter de første fem måneder af dette regnskabsår viser et underskud på lidt under en million kroner, og for ikke at forværre situationen tager han nu konsekvensen og lukker bagerierne.

- Der har generelt været for høje lønomkostninger til at opnå en tilfredsstillende drift, og oven i er vi blevet ramt af coronakrisen, der er gået hårdt ud over omsætningen. Bageriet i Vejers skulle åbne i disse dage for at være klar til påskesalget, men der er ingen turister, siger Lars Erik Johansen.

Han anslår, at tabet for leverandører og andre kreditorer vil være beskedent, mens han selv får et tab på mellem halvanden og to millioner kroner på hovedsageligt husleje og driftsmidler. En bagerlærling stod til at afslutte sin uddannelse 1. juni, men Det Faglige Fællesudvalg for bager- og konditorfagene har accepteret at afkorte hans uddannelse, så han kan afslutte den med svendebrev med virkning fra 31. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Pseudo-oplukning af grænsen: Det er kun lidt bedre end ingenting

Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Sydjylland

Camping-indehaver skuffet over Mette Frederiksens delvise grænseåbning: Vi har brug for weekend-turister

Annonce