Annonce
Esbjerg

Erhvervsmand udlåner respiratorer til sygehuset i Esbjerg

Sydvestjysk Sygehus Esbjerg får nu et tilskud på tre ekstra respiratorer, der skal hjælpe med at redde liv under coronakrisen.. De stammer fra det gamle Hjertecenter Varde, som en erhvervsmand købte sidste år. Arkivfoto: Annett Bruhn
Sydvestjysk Sygehus Esbjerg får nu et tilskud på tre ekstra respiratorer, der skal hjælpe med at redde liv under coronakrisen. Respiratorerne stammer fra det gamle Hjertecenter Varde, som erhvervsmand købte sidste år.

Esbjerg: Efterspørgslen på respiratorer er større end formentlig nogensinde før, hvor hele verden søger at begrænse antallet af dødsfald i forbindelse med udbredelsen af coronavirus, men nu har Sydvestjysk Sygehus Esbjerg fra uventet hold fået tilbudt seks styk - og takket ja til de tre.

Som JydskeVestkysten kunne fortælle i sidste uge, tilbød erhvervsmanden Ejgil Egsgaard, der er stifter af den landsdækkende sikringskoncern Telesikring, kvit og frit det tidligere privathospital Hjertecenter Varde til sundhedsvæsenet i kampen mod coronavirus - han erhvervede sidste år privathospitalet, og bygningerne står aktuelt tomme.

Nu viser det sig, at de livsvigtige respiratorer fra privathospitalet bliver stillet til rådighed for Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg i forbindelse med coronakrisen. Selv ønsker Ejgil Egsgaard ikke at stille op til interview. Han henviser i stedet til organisationen Global Medical Aid, som ledes af advokat Hans Frederik Dydensborg.

Hans Frederik Dydensborg har i mange år fra sit kontor i en villa i Birkerød styret en strøm af medicin og hospitalsudstyr fra Danmark til flere tredjeverdens lande efter mottoet, ”Det er en lille indsats, som gør en enorm forskel”, og oprindelig var det ham, der modtog udstyret fra privathospitalet i Varde.

Annonce

Opkvalificering

  • I Region Syddanmark er der efter næste uge opkvalificeret omkring 800 sygeplejersker til at assistere på intensivafdelingerne. Det bringer det samlede antal sygeplejersker på intensivafdelingerne op på 1.500 i Region Syddanmark.
  • De ekstra sygeplejersker skal imødekomme det behov for behandling, som Sundhedsstyrelsen forventer i de kommende uger med yderligere smittespredning og flere alvorligt syge. Spidsbelastningen på sygehusene forventes at komme i ugerne efter påske, hvor trykket også forventes at være højt på intensivafdelingerne.

Opmagasineret på Sjælland

Ifølge Hans Frederik Dydensborg donerede Ejgil Egsgaard i december en container med diverse hospitalsudstyr til organisationen, herunder de dyre respiratorer, som blev brugt i forbindelse med hjerteoperationer på privathospitalet. Hospitalsudstyret blev opmagasineret på Sjælland.

Så indtraf sundhedskrisen i kølvandet på corona-smittens rasen verden over, og Danmark begyndte en desperat optælling af antallet af tilgængelige respiratorer. Med alt, hvad der findes hos militæret, på lagre, på fungerende privathospitaler, dyrehospitaler samt universiteter, landede antallet ifølge Dagens Medicin på 1.238 respiratorer, når alt tælles med. Bestillinger på flere, nye respiratorer hos producenterne har lange udsigter, når hele verden er på jagt efter dem.

- Vi har jo fulgt med i, hvordan sundhedsvæsenet enten mangler eller frygter at komme til at mangle forskellige ting. Da denne coronakrise bryder ud, ringer Ejgil mig op og spørger, om vi ikke skal stille vores respiratorer til rådighed for sundhedsvæsenet. Eftersom Ejgil jo er Esbjergmand, har det været naturligt at spørge Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, fortæller Hans Frederik Dydensborg, som samtidig har tilbudt sygehuset i Esbjerg 25 senge.

Skulle til Afrika

Sammenlagt er Sydvestjysk Sygehus blevet tilbudt lån af seks respiratorer, hvoraf sygehuset har takket ja til de tre, som man er kendt med betjeningen af, og som derfor umiddelbart kan indgå i beredskabet:

- Helt generelt er vi jo super, super glade for, at så mange gerne vil hjælpe os med alt muligt, og lige præcis respiratorer er der behov for, fordi corona-pandemien kræver stor kapacitet på sygehusenes intensivafdelinger og lægger pres på antallet af respiratorer til de hårdest ramte patienter. Det er rigtig dejligt at få det tilbud om ekstra respiratorer, og jeg kan sige, at vi er fortrøstningsfulde i forhold til kapaciteten på intensivafdelingerne. Vi har også om kort tid fået opkvalificeret ekstra 800 sygeplejerske i regionen, så de kan assistere på afdelingerne, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

Efter at respiratorerne har været udlånt til Sydvestjysk Sygehus, er det fortsat planen, at de skal sendes til eksempelvis Afrika.

Organisationen Global Medical Aid, som ledes af advokat Hans Frederik Dydensborg (billedet), modtog en container med hospitalsudstyr fra Ejgil Egsgaard i december, herunder respiratorer, men nu bliver der brug fra dem herhjemme, så de går til Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Privatfoto.
Tre Siemens servo 300 respiratorer, 400 beskyttelsesbriller og 300 respirator slanger er på vej til Sydvestjysk Sygehus. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Pseudo-oplukning af grænsen: Det er kun lidt bedre end ingenting

Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Sydjylland

Camping-indehaver skuffet over Mette Frederiksens delvise grænseåbning: Vi har brug for weekend-turister

Annonce