Annonce
Esbjerg

Erhvervsmand købte sygehus: Nu tilbyder han det til corona-patienter

Erhvervsmanden Ejgil Egsgaard, manden bag den landsdækkende sikringskoncern, Telesikring, ejer de tidligere hjertecenterbygninger og tilbyder dem gratis til brug for Region Syddanmark, hvis der skulle være behov. Arkivfoto: Henrik Reintoft.
Erhvervsmanden Ejgil Egsgaard, stifter af sikringskoncernen Telesikring, der sidste år købte Hjertecenter Varde, har tilbudt at stille det tidligere privathospitals bygninger til rådighed for sundhedsvæsenet kvit og frit. SVS Esbjerg har dog indtil videre lokale-kapacitet nok, siger regionsrådsformand.
Annonce

Esbjerg/Varde kommuner: Hvis Sydvestjysk Sygehus Esbjerg får behov for det, står det tidligere Hjertecenter Vardes i dag tomme bygninger til disposition for patienter og sundhedspersonale - kvit og frit.

Således erfarer JydskeVestkysten, at Esbjerg-erhvervsmanden Ejgil Egsgaard, der sidste år erhvervede bygningerne via sit personlige holdingselskab, som konsekvens af coronakrisen har tilbudt at stille lokalerne til rådighed for Region Syddanmark eller Varde Kommunes sundhedssektor.

Ejgil Egsgaard er manden bag den landsdækkende sikringskoncern, Telesikring, og han og hans familie har siden købet haft planer om at omdanne den 5.309 etagekvadratmeter store ejendom på den 32.444 kvadratmeter store grund til et kombineret sundhedscenter og hotel.

JydskeVestkysten har haft kontakt med Ejgil Egsgaard, der bekræfter tilbuddet, men ikke har yderligere kommentarer.

Kort om

  • Da Hjertecenter Varde blev opført tilbage i 2010, kostede det op imod 100 millioner kroner, og da det private hjertehospital måtte lukke, fordi Region Syddanmark i stedet sendte sine hjertepatienter til Odense Universitetshospital, blev det - ifølge Ejgil Egsgaard - sat til salg for omkring 89 millioner kroner som hospital.
  • Senere blev noget af jorden solgt fra, og prisen røg ned på omkring 50 millioner kroner. Senest var ejendommen ved Nordicals-mægleren Kim Damsgaard i Esbjerg udbudt til omkring 29 millioner kroner, og Egsgaard endte med at betale 16,5 millioner kroner for bygningen, der i dag ligger i et område, hvor et nyt boligkvarter er ved at skyde op.
Annonce

Taknemmelig for tilbud

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) siger til JydskeVestkysten, at regionen er glad for tilbuddet, men at der – som sagerne står – ikke er behov for ekstra bygninger. Bygningsmassen til patienter er således rigelig i hele Region Syddanmark.

- Vi er glade for alle gode tilbud og henvendelser, og vi lagrer dem alle til senere brug, hvis det skulle blive aktuelt. Helt generelt udelukker vi ikke noget, som sagerne står, men alt andet lige er det ikke fysisk kapacitet, vi mangler. I Esbjerg har vi lige tømt den gamle sengebygning, hvor vi har mange etager stående tomme, og en tilsvarende situation er der tale om i Aabenraa, siger Stephanie Lose.

Som det tidligere har været fremme i medierne, er sundhedsvæsenet især udfordret på antallet af respiratorer og medarbejdere.

- Vi gør alt for at sikre begge dele, og det arbejdes der målrettet på. Vores mission er, at vores sygehuse kan rumme alle i en situation, hvor der kommer et markant pres. Det vil givetvis ikke være det sundhedsvæsen, vi står med i dag, hvor vi har en sengs-stuer, eller hvor der er en specialuddannet intensivsygeplejerske om hver patient. Men vi ser ikke ind i en situation, hvor patienter skal ligge i telte uden for hospitalerne, siger regionsrådsformanden.

Claus Fjeldgaard, direktør for Social og Sundhed i Varde Kommune, bekræfter, at Esbjerg-erhvervsmanden overfor ham har tilkendegivet, at Varde Kommune kan anvende faciliteterne om nødvendigt.

- Og det er vi naturligvis super glade for. Det vil indgå i vores beredskabsplaner, hvis behovet skulle opstå, hvilket vi ikke håber, siger Claus Fjeldgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce