Annonce
Sydjylland

Erhvervsmand overtager efter selskab i konkurs: Direktør med konkursramt fortid hyret og fratrådt inden for kort tid

Søren Hvidberg, der ejer Horne Erhvervspark, har købt aktiverne i den konkursramte pallevirksomhed Palletbiz. Arkivfoto: John Randeris

18. december indsatte ejeren af et nystiftet pallefirma, der har købt aktiverne i konkursramte Palletbiz i Varde, en direktør. Tre dage efter meddelte selv samme direktør, at han ville fratræde stillingen. Direktøren har tidligere været involveret i 12 forliste selskaber.

Varde: En mand med en fortid i en række tvangsopløste og konkursramte selskaber blev ifølge CVR-registreret den 18. december indsat som direktør i en nystiftet virksomhed. En virksomhed, der har overtaget aktiver efter en anden konkursramt virksomhed. Nu er direktøren allerede på vej ud.

Historien begynder i starten af december, hvor skifteretten ved Sø- og Handelsretten tog pallevirksomheden Palletbiz med base i Horne ved Varde under konkursbehandling. Aktiverne - herunder maskiner og anden fysisk inventar - blev senere på måneden købt af Søren Hvidberg, der ejer Horne Erhvervspark, hvor Palletbiz lejede sig ind.

Sammen med en tidligere medarbejder i Palletbiz har Søren Hvidberg nu stiftet virksomheden Partner Pack Træemballage ApS, der ligesom Palletbiz skal arbejde med paller og anden træemballage.

Annonce

Sagen kort


  • Sø- og Handelsrettens skifteret tog per 3. december den Varde-baserede pallevirksomhed Palletbiz under konkursbehandling.
  • 18. december startede produktionen af træemballage op igen, idet erhvervsmand Søren Hvidberg købte aktiverne i Palletbiz' konkursbo og stiftede et nyt selskab.
  • Jonny Luz dos Santos Viedemann blev indsat som direktør - men meddelte sin fratrædelse tre dage senere.
  • Det skete, efter at JydskeVestkysten spurgte ind til Jonny Luz dos Santos Viedemanns fortid, hvor han har været en del af 12 forliste selskaber.
  • Ejeren af konkursramte Palletbiz, Jens Jørgen Gents, er også gået konkurs 13 gange tidligere.

12 forliste selskaber

Til at bestride direktørposten indsatte Partner Pack Træemballage Aps den 18. december en mand ved navn Jonny Luz dos Santos Viedemann, der har været involveret i en stribe virksomheder, der enten er blevet tvangsopløst eller gået konkurs.

Ifølge CVR-registeret har Jonny Luz dos Santos Viedemann siden 1986 siddet på 14 direktørposter og en enkelt bestyrelsespost i 15 forskellige virksomheder. Heraf er otte virksomheder blevet tvangsopløst, tre er gået konkurs og én er under konkursbehandling. Senest sad Jonny Luz dos Santos Viedemann som administrerende direktør i en virksomhed hen over jul og nytår 2017/2018 - han bestred kun posten i 12 dage, og virksomheden blev et halvt år senere taget under konkursbehandling.

Således er det ikke alle tvangsopløsninger og konkurser, der har fundet sted, mens Jonny Luz dos Santos Viedemann har været i virksomhederne.

Tre dage som direktør

Tre dage efter, at Jonny Luz dos Santos Viedemann blev indsat som direktør i Partner Pack Træemballage Aps, lyder det fra Søren Hvidberg, at han ikke længere er direktør i selskabet.

- Det har hele tiden været planen, at han kun skulle være direktør midlertidigt, indtil vi fik det hele startet op. Vi har været under et enormt tidspres, så vi har været nødt til at finde en direktør, der kunne træde til med kort varsel. Vi har haft en god opstart, så nu er vi klar til en ny direktør. Jonny har gjort et godt stykke arbejde, siger Søren Hvidberg, der ikke ønsker at oplyse, om han på nuværende tidspunkt har et konkret navn i spil til direktørposten.

Melding fra Søren Hvidberg kommer dagen efter, at JydskeVestkysten første gang tog kontakt til ham for at spørge, hvorfor han havde indsat en mand med konkursramt fortid til at lede en virksomhed, der er opstået af en anden konkursramt virksomheds aske.

Vil ikke tilsværte nyt selskab

Jonny Luz dos Santos Viedemann forklarer, at han ikke ønsker, at hans fortid skal tilsværte Søren Hvidbergs nystiftede virksomhed. Derfor meddelte han fredag Erhvervsstyrelsen, at han træder ud af Partner Pack Træemballage Aps. Reelt kan der dog gå nogle uger, før han officielt fratræder som direktør og før det fremgår af CVR-registeret.

- Jeg vil ikke lægge selskabet til last med min fortid, siger han.

Jonny Luz dos Santos Viedemann ønsker ikke at forklare omstændighederne omkring de tvangsopløsninger og konkurser, han har bag sig. Han fortæller dog, at han i det seneste selskab, hvor han sad som direktør i 12 dage, selv sagde op, fordi han ikke ønskede at være en del af den pågældende virksomheds aktiviteter.

- Skal jeg forklare alt det andet, kommer det til at fremstå som dårlige undskyldninger. Der har været tidspunkter, hvor jeg ikke har været dygtig nok, hvor der er sket masser af fejl, og hvor renten har været høj. Det var i mine unge dage. Nu er jeg 64 og har masser af erfaring, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce