x
Annonce
Kolding

Erhvervsmand vil rive bevaringsværdigt værtshus ned: Sådan er reglerne

Låsbygade 21 er bevaringsværdig, og det kræver derfor en tilladelse fra kommunen at rive ejendommen ned. Foto: Steffen Nielsen

Kolding: Der venter et større papirarbejde, før erhvervsmand Morten Bugge kan gøre sin plan om at rive det tidligere Lanternen ned og opføre boliger på adressen Låsbygade 21 til virkelighed.

Bygningen, som er opført i 1862, er nemlig udpeget til at være bevaringsværdig i niveau fire ud af ni, og derfor må man ikke uden videre rive den ned, forklarer byplanlægger hos Kolding Kommune Jakob Revsbeck.

- Den er omfattet af et forbud mod nedrivning, og det skal i offentlig høring, hvis der skal laves om på det, siger han.

Kolding Kommune har ifølge Jakob Revsbeck endnu ikke fået nogen ansøgning om nedrivning af Låsbygade 21. Hvis den kommer, vil man først vurdere om bygningen stadig bør kategoriseres som bevaringsværdig i niveau fire, og dernæst vil man efter en offentlig høring, hvor alle kan gøre indsigelser, tage stilling til, om man vil tillade nedrivning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce