x
Annonce
Sport

Erhvervsmatadorer skyder millioner i Vejle boldklub

For fire år siden lignede Vejle Boldklub et kommende fallitbo med negativ egenkapital. I dag samler fodboldklubben områdets mest velhavende erhvervsfolk i en ejerkreds, som potentielt gør 1. divisionsklubben til en af Danmarks rigeste.
Det skriver Vejle Amts Folkeblad fredag.

Og flertallet af investorer er parate til at pumpe yderligere millioner i jagten på VB's erklærede mål: En plads blandt topklubberne i dansk fodbold. Navnene tæller blandt andre Lego-arving og godsejer Anders Kirk Johansen, hans far, Mogens Johansen.

Derudover blandt andre Søren Hanssen, administrerende direktør i familiefirmaet RedGreen, og Mogens Zinck, ejer af det lokale ejendomsselskab Zeta Invest.

Tilsammen repræsenterer alene ovennævnte ejerkreds i VB adskillige milliarder. Og hvor klubben tidligere forgæves ledte efter lokal, økonomisk opbakning, er VB i dag forvandlet til en attraktiv investering.
Forklaringen er klubbens fire-punkts plan fra 2004, hvor en gruppe erhvervsfolk rekonstruerede klubbens økonomi og lancerede fire konkrete mål: Et nyt stadion, oprykning til SAS Ligaen, indtægter på andet end fodbold og en ny sponsorstrategi, som i dag gør klubbens erhvervsklub med 500 medlemmer til Trekantområdets stærkeste erhvervsnetværk.

Bortset fra oprykningen er målene nået, og det gør indtryk på investorerne.

– Vejle Boldklub er ikke bare et hobbyprojekt for mig. Det er en investering, som sagtens kan blive større, siger Søren Hanssen, der forudser, at VB ligger i toppen af SAS Ligaen på alle fronter i løbet af tre til fem år.

Senest har Søren Palmelund, administrerende direktør i Landmark A/S og indehaver af holdingselskabet, Spin Off, skudt knap 3,5 millioner kr. ind i fodboldklubben.Aktiekapitalen i selskabet udgør herefter 20.809.645 kr.

– Jeg har altid fulgt med i Vejle Boldklub, og jeg tror på investeringen på langt sigt, siger Søren Palmelund.Han vurderer, at succes på grønsværen vil smitte positivt af på udviklingen i Vejle Kommune på mange andre områder.

Klubbens bestyrelses formand, Lars Skou, er ikke overrasket over den store interesse for at investere i Vejle Boldklub.

– Der er i løbet af de seneste tre til fire år blevet skabt et fantastisk netværk blandt erhvervsfolkene. Og så har spillerne bevist, at Vejle Boldklub er på vej tilbage i SAS Ligaen, siger Lars Skou.

Han nævner også, at mange af investorerne – udover de sportslige ambitioner – lægger vægt på de sociale- og forretningsmæssige aspekter i klubben.

Aktieudvidelse på vej
Ifølge Lars Skou er Vejle Boldklub på vej med endnu en åben aktieemission.

– Vi har brugt rigtig lang tid på forberedelserne, siger bestyrelsesformanden, der mener, at et realistisk tidspunkt er sidst på foråret. VB's vej til fodboldtoppen er dog ingen spadseretur.

Jesper Jørgensen fra revisorfirmaet Deloitte er ekspert i fodboldøkonomi. Han vurderer, at det vil tage Vejle Boldklub mindst fem år at etablere sig i SAS-ligaen. Hvis det overhovedet lykkes.

- Det har aldrig været sværere at bide sig fast i Superligaen end nu. Mange af klubberne besidder efterhånden et stærkt økonomisk fundament og en fornuftig forretningsstruktur, der kræver lang tid at opbygge. FC Midtjyllands omsætning ligger for eksempel 75 til 80 millioner kroner. Og der har Vejle Boldklub altså et stykke vej endnu, siger Jesper Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Læseheste støtter lokalt

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Annonce