Annonce
Sport

Erhvervsmatadorer skyder millioner i Vejle boldklub

For fire år siden lignede Vejle Boldklub et kommende fallitbo med negativ egenkapital. I dag samler fodboldklubben områdets mest velhavende erhvervsfolk i en ejerkreds, som potentielt gør 1. divisionsklubben til en af Danmarks rigeste.
Det skriver Vejle Amts Folkeblad fredag.

Og flertallet af investorer er parate til at pumpe yderligere millioner i jagten på VB's erklærede mål: En plads blandt topklubberne i dansk fodbold. Navnene tæller blandt andre Lego-arving og godsejer Anders Kirk Johansen, hans far, Mogens Johansen.

Derudover blandt andre Søren Hanssen, administrerende direktør i familiefirmaet RedGreen, og Mogens Zinck, ejer af det lokale ejendomsselskab Zeta Invest.

Tilsammen repræsenterer alene ovennævnte ejerkreds i VB adskillige milliarder. Og hvor klubben tidligere forgæves ledte efter lokal, økonomisk opbakning, er VB i dag forvandlet til en attraktiv investering.
Forklaringen er klubbens fire-punkts plan fra 2004, hvor en gruppe erhvervsfolk rekonstruerede klubbens økonomi og lancerede fire konkrete mål: Et nyt stadion, oprykning til SAS Ligaen, indtægter på andet end fodbold og en ny sponsorstrategi, som i dag gør klubbens erhvervsklub med 500 medlemmer til Trekantområdets stærkeste erhvervsnetværk.

Bortset fra oprykningen er målene nået, og det gør indtryk på investorerne.

– Vejle Boldklub er ikke bare et hobbyprojekt for mig. Det er en investering, som sagtens kan blive større, siger Søren Hanssen, der forudser, at VB ligger i toppen af SAS Ligaen på alle fronter i løbet af tre til fem år.

Senest har Søren Palmelund, administrerende direktør i Landmark A/S og indehaver af holdingselskabet, Spin Off, skudt knap 3,5 millioner kr. ind i fodboldklubben.Aktiekapitalen i selskabet udgør herefter 20.809.645 kr.

– Jeg har altid fulgt med i Vejle Boldklub, og jeg tror på investeringen på langt sigt, siger Søren Palmelund.Han vurderer, at succes på grønsværen vil smitte positivt af på udviklingen i Vejle Kommune på mange andre områder.

Klubbens bestyrelses formand, Lars Skou, er ikke overrasket over den store interesse for at investere i Vejle Boldklub.

– Der er i løbet af de seneste tre til fire år blevet skabt et fantastisk netværk blandt erhvervsfolkene. Og så har spillerne bevist, at Vejle Boldklub er på vej tilbage i SAS Ligaen, siger Lars Skou.

Han nævner også, at mange af investorerne – udover de sportslige ambitioner – lægger vægt på de sociale- og forretningsmæssige aspekter i klubben.

Aktieudvidelse på vej
Ifølge Lars Skou er Vejle Boldklub på vej med endnu en åben aktieemission.

– Vi har brugt rigtig lang tid på forberedelserne, siger bestyrelsesformanden, der mener, at et realistisk tidspunkt er sidst på foråret. VB's vej til fodboldtoppen er dog ingen spadseretur.

Jesper Jørgensen fra revisorfirmaet Deloitte er ekspert i fodboldøkonomi. Han vurderer, at det vil tage Vejle Boldklub mindst fem år at etablere sig i SAS-ligaen. Hvis det overhovedet lykkes.

- Det har aldrig været sværere at bide sig fast i Superligaen end nu. Mange af klubberne besidder efterhånden et stærkt økonomisk fundament og en fornuftig forretningsstruktur, der kræver lang tid at opbygge. FC Midtjyllands omsætning ligger for eksempel 75 til 80 millioner kroner. Og der har Vejle Boldklub altså et stykke vej endnu, siger Jesper Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce