Annonce
Navne

Erhvervspraktikant hos Mediehuset Grindsted

14-årige Anne Sofie Skødebjerg Kristensen er i praktik som journalist. Foto: Yassitha Babiram
I denne uge er Anne Sofie Skødebjerg Kristensen i erhvervspraktik som journalist hos Mediehuset Grindsted.

Grindsted: 14-årige Anne Sofie Skødebjerg Kristensen, Grindsted, går til dagligt i 8.b på Lynghedeskolen afdeling Søndre i Grindsted. I denne uge har hun dog valgt at lægge skolebøgerne på hylden og prøve kræfter med journalistfaget.

Anne har til tider læst krimiartikler, men fik først rigtig øjnene op for journalistik igennem en skoleopgave, hvor hun blandt andet var med til at skrive en reportage fra Sydtoftens Plejecenter i Grindsted. Her var hun med til at interviewe en af centerets beboere.

Siden hen er Anne blevet glad for at møde nye mennesker og fundet en ro i at skrive. Derfor har hun valgt at komme i praktik som journalist hos Mediehuset Grindsted for at afprøve faget. Her skal hun skrive til JydskeVestkysten, Vejle Amts Folkeblad, Ugeavisen Grindsted og Billund Ugeavis.

Anne er en typisk teenager, der tit er på sociale medier og bruger generelt meget tid på sin telefon. Men udover at bruge lang tid foran skærmen læser hun tit i en spændende bog og nyder at gå en tur i de smukke omgivelser omkring sin gård med sin hund.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Esbjerg

Vittenberg-elever i finalen

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Annonce