Annonce
Tønder

Erhvervsprisen gik til firma fra Brøns

Fra venstre er det Birgitte Klippert og Sarah Røll fra Marieskolen, Dorthe Damgård Gerlach fra Kreditbanekn, borgmester Henrik Frandsen, Niels Laursen fra Laursen Grafik samt Zaza og Dan Hamann fra Brøns Maskinforretning,

Tønder Erhvervsråd uddelte onsdag aften Erhvervsprisen 2016 til Brøns Maskinforretning.

AGERSKOV: - I virkeligheden er der tre vindere i aften, sagde borgmester Henrik Frandsen, da han onsdag aften skulle afsløre, hvem af de tre finalister, der skulle have Erhvervsprisen 2016 ved et arrangement på Agerskov Kro.

Det var op til de omkring 100 deltagere at afgøre, hvem der skulle have prisen, da vinderen blev fundet ved afstemning, efter Tønder Erhvervspris bestyrelse forinden havde valgt de tre finalister ud af et felt på 38 kandidater.

Det blev Brøns Maskinforretning ved Dan og Zaza Hamann, der løb med prisen foran Marieskolen og Laursen Grafisk, begge Tønder.

Forud for prisuddelingen sagde Henrik Frandsen, at han er stolt af at være borgmester i en kommune, hvor det er muligt at drive virksomhed med succes.

- Og stolt af, at man kan drive virksomheder, der udvikler sig, og at erhvervslivet tror på fremtiden, sagde borgmesteren, der også fremhævede den lave ledighed i kommunen.

Efter prisoverrækkelsen sagde Zaza og Dan Hamann, at det var meget overraskende og overvældende at vinde.

- Og det er super dejligt, at man også husker den del af kommunen, hvor vi har hjemme, sagde Dan Hamann, der blev suppleret af sin hustru:

- Prisen er også et stort skulderklap til vores medarbejdere, så vi skal nok sørge for, at prisen kommer dem til gode.

For anden gang

Det er andet år, at Tønder Erhvervspris uddeler en pris, og sidste år gik den til firmaet Kjellkvist.

Ud over en vandrepokal er prisen på 10.000 kroner, og i år var det Kreditbanken, der gav det beløb, hvilket borgmesteren også sagde tak for i sin tale.

Ud over prisuddelingen bød aftenens program på foredrag om teamwork.

Annonce

Prisen er også et stort skulderklap til vores medarbejdere.

Zaza Hamann

Brøns Maskinforretning

Brøns Maskinforretning har eksisteret i 42 år, og blev i sin tid startet af smed Frederik Hansen.


  • I dag ejer Dan og Zaza Hamann det meste af firmaet, som hans forældre endnu er en del af.

  • Firmaet har 30 medarbejdere.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Sønderborg

81-årig fundet i god behold

Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Vejen

"Urimelig lov" tvinger syd- og sønderjyske kommuner til at droppe grøn strøm

Annonce