Annonce
Erhverv

Lille værksted bliver til stor hal: Erhvervsprismodtagere genopliver ikonisk Tønder-virksomhed

PTI Europa har vokseværk og bliver snart markant større. Med de nye lokaler på Papegøjevej i Tønder råder virksomheden over 15000 kvadratmeter mod 3500 i dag. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
PTI Europa købte tidligere på året det forhenværende Boilerworks i Tønder. Bygningerne skal danne rammen om PTI Europas nye hovedsæde, men samtidigt vil ejer og direktør Jürgen Lorenzen også genåbne produktionen i bygningerne - under Tønder Maskinfabriks gamle navn og logo.
Annonce

TØNDER/NØRRE SEJERSLEV: PTI Europa har vind i sejlene for tiden - og det forpligter, mener direktør og ejer Jürgen Lorenzen. PTI Europa er netop blevet kåret som vindere af årets Erhvervspris i Tønder Kommune, og foruden prisen, så er der også fuld fart på lejeproducentens indre linjer.

PTI Europas opkøb af det tidligere Boiler Works på Papegøjevej i Tønder har nemlig givet PTI væsentlig flere kvadratmeter at boltre sig på - og den ekstra plads bliver nu til en genoplivning af et hedengangent firmanavn. Jürgen Lorenzen vil nemlig genoplive TØMA, eller Tønder Maskinfabrik, som tidligere har haft til huse på netop denne adresse.

- Vi er en producent, som har outsourcet en stor del af produktionen, men vi har hele tiden haft et lille værksted hos PTI Europa, som har klaret mindre tilretninger. Her er vi nu nået til et punkt, hvor efterspørgslen kræver, at vi opgaderer det lille værksted. Derfor kommer vi med flytningen til Tønder også til at have en hel hal i stedet for et lille værksted, siger Jürgen Lorenzen.

Hallen kommer til at huse det genskabte TØMA:

- Vi genopliver TØMA med det samme logo. Også for at understrege, at vi også producerer her. TØMA er en virksomhed, som specielt ældre stadig forbinder med adressen her, og det vil vi gerne genoplive. PTI Europa vil fortsat beholde sit navn, men får TØMA som en underafdeling, slår han fast.

Så glad ser man ud, når man lige har vundet erhvervsprisen 2019 i Tønder Kommune. Anneli og Jürgen Lorenzen, der står bag virksomheden PTI Europa, der er på vej med at indrette et nyt hovedsæde i Tønder, blev hædret for mange års driftig indsats, men også for at støtte op om det lokale foreningsliv. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Mindre produktioner

Det genskabte TØMA kommer først og fremmest til at beskæftige sig med det, der i fagsprog hedder nulserier. Altså mindre produktioner af nye produkter:

- Det bliver en kombination af produktion og udvikling - typisk i nulserier. Det er typisk nye produkter fra os, og kommer der så en kunde og vil købe rigtig mange enheder, så outsources produktet. Men det bliver en vigtig opgradering for os, at vi hurtigt kan sætte maskinerne i gang, når en kunde kommer med et sæt tegninger.

Planen er, at PTI Europa er på plads i sit nye domicil den 1. maj 2020 - i første omgang med lager og maskinfabrik. Senere følger virksomhedens administration og kontorer, oplyser Jürgen Lorenzen.

Annonce

Glad prismodtager

Mens det er travle dage for PTI Europa i det hele taget, så er har Jürgen og Anneli Lorenzen også lige modtaget to priser for virksomheden. Tirsdag vandt PTI Europa årets erhvervspris i Tønder Kommune, og senere på ugen landede udmærkelsen som "Supplyer of the Year" - årets leverandør - fra en af PTI Europas store kunder. Prisen kommer fra norske Kverneland, som producerer landbrugsmaskiner.

- Det er en stor anerkendelse at vinde Erhvervsprisen. Vi er oppe mod folk, som præsterer noget meget bredt og synligt, hvor vores produkter jo får ting til at køre - men er lidt i baggrunden. Jeg må tilstå, at jeg var skeptisk, da vi blev nomineret, men det blev gjort til skamme. Det er en bekræftelse af, at vi gør det godt, men også at vi bliver set som en del af lokalsamfundet, siger han og tilføjer:

- Vi er helt oppe at køre over priserne - det ene med det andet, siger Jürgen Lorenzen med et smil - nu som dobbelt prisvinder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce