Annonce
Tarm

Erhvervsråd inviterer til konkurrence for nye iværksættere

Når Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd til november afvikler sin første iværksætterdyst, bliver det med Skjern Håndbolds formand Carsten Thygesen ombord i dommerpanelet. Arkivfoto: John Randeris
Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd inviterer nye iværksættere i kommunen til den første udgave af 'iværksætterdysten'. Konkurrencen, der skal forventeligt bliver en årlig tilbagevendende begivenhed, skal være med til at finde de gode iværksætterideer i kommunen.

RINGKØBING-SKJERN: Går du rundt med en god forretningside, og har du lyst til at blive iværksætter i Ringkøbing-Skjern Kommune? Eller har du allerede en virksomhed i kommunen med under 12 måneder på bagen, som du gerne vil udvikle?

Så kan der være en grund til at overveje, om du skal sende en ansøgning til Ringkøbing-Skjern Erhvervsråds om at være med i ’iværksætterdysten’, som er en konkurrence for nye lokale iværksættere - unge som ældre.

Konkurrencen er sat i søen, fordi erhvervsrådet gerne vil bakke op om at give iværksættere den rigtige start og give et kapitaltilskud som en hjælpende hånd til at komme ud over stepperne. Iværksættere er nemlig vigtige, lader erhvervsrådet forstå, og derfor er man nu på jagt efter nye forretningsideer, der kan udvikle sig til succesfulde virksomheder.

- Vi henvender os til dem, der har en spændende forretningside, som man har et ønske om at få realiseret. Men vi henvender os også til dem, der har været i gang mellem 0 til 12 måneder, der måske vil videreudvikle virksomheden, siger iværksætterkonsulent hos erhvervsrådet, Michele Lykke.

Konkurrencen, der minder lidt om Løvens Hule fra tv, er den første af sin art, hvor potentielle nye virksomheder kan præsentere deres idé og få den vurderet af en række kritiske, lokale investorer, heriblandt Carsten Thygesen fra Skjern Håndbold og Lokalvækst i Ringkøbing.

Præmien er 25.000 kroner, et forretningsudviklingsforløb og en plads i Ringkøbing-Skjern Erhvervsråds iværksættermiljø.

Annonce

Præmierne til iværksætterdysten

1. Præmie: vinder 25.000 kr. + 9 mdrs. udviklingsforløb med tilknytning af konsulent, rådgivere og mentorer samt gratis kontorplads ved Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd.

2. Præmie: 6 mdrs. udviklingsforløb med tilknytning af konsulent, rådgivere og mentorer samt gratis kontorplads ved Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd.

3. Præmie: 3 mdrs. udviklingsforløb med tilknytning af konsulent, rådgivere og mentorer samt gratis kontorplads ved Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd.

Åbne for alle forslag

Michele Lykke forklarer, at de eneste krav for at deltage er, at man har en spændende ny forretningside, der har potentiale til at kunne udvikle sig til en succesfuld virksomhed.

Det betyder, at rammerne er helt frie for, hvad forretningsideen skal dreje sig om, så længe den har originalitet over sig.

- Det vil være fint, hvis det er indenfor nogle af de styrkepunkter, man har i kommunen såsom turisme, fødevarer og produktion, men det er ikke et krav. Vi er åbne for alle forslag, siger Michele Lykke.

Netværke og oplæg

Konkurrencen skal både være med til at finde en vinder i iværksætterkonkurrencen, men det er også en mulighed for at netværke og blive klogere undervejs. Derfor er der også arrangeret oplæg med de unge herrer bag den nordjyske tøjvirksomhed Shaping New Tomorrow (SNT), som deltog i tv-udsendelsen Løvens Hule.

- SNT har en spændende historie at fortælle om at have været i Løvens Hule, og hvordan man går fra at være et lille team med en god ide til at have store omkostninger, og hvordan man håndterer det. Så det er lige så meget for at give inspiration, siger Michele Lykke.

Har man lyst til at deltage, er deadline for at indsende erhvervsrådets ansøgningsskema 30. september. Frem til 7. november bliver de endelige finalister udpeget, og 14. november skal finalen stå.

Forventningen er, at iværksætterkonkurrencen kommer til at blive en årlig tilbagevendende begivenhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce