Annonce
Haderslev

Erhvervsråd og Den Åbne Skole tilbyder kreativt læringsrum "Skaberiet"

Haderslev Erhvervsråd og Den Åbne Skole præsenterer den 30. oktober det nye "makerspace"-værksted Skaberiet. Her kan man bl.a. se 3 D-printere i arbejde. Værkstedet henvender sig til børn og unge med innovative ideer. Privatfoto
Haderslev Erhversråd har i samarbejde med Den Åbne Skole i Haderslev skabt et såkaldt "makerspace" - et kreativt læringsrum, hvor børn og unge kan gøre deres tanker til virkelighed.

Haderslev: Onsdag den 30. oktober slår Haderslev Erhvervsråd dørene op til sine lokaler på Jomfrustien 27 kl. 13-14.30 og præsenterer samtidig det nye makerspace "Skaberiet" i samarbejde med Den Åbne Skole.

Åbent hus-arrangementet, hvortil der er tilmelding på hjemmesiden boernkultur@haderslev.dk senest den 24. oktober, er for alle med interesse for udvikling af børn og unges kreativitet og teknologiforståelse. Som får lejlighed til at se det kreative værksted, der sætter fokus på brugerdreven innovation.

Det nye lokale er, hvad man i innovationskredse kalder for et makerspace, resultatet af et nyt samarbejde mellem Haderslev Erhvervsråd og “Den Åbne Skole” i Haderslev Kommune.

- Vi har skabt et rum, hvor de unge kan fordybe sig med deres innovative ideer, som sætter dem i stand til kreativ tænkning og konstruktivt at deltage i håndtering af digitale løsninger samt deres betydning i fremtidens samfund, fortæller konsulent fra Haderslev Kommune, Pædagogik og Læring, Majbritt Nørregaard Wind, i en pressemeddelelse.

Annonce

3D-printer

De to iværksættere Simon Bøytler og Steffen Kruse, der ejer virksomheden Bøytler og Kruse, har gjort et stort stykke arbejde for at bidrage til, at Skaberiet bliver til virkelighed. De har et mål om, at de vil være med til at fremme innovativt samarbejde, og derfor stiller de viden, ekspertise og 3D printere til rådighed.

- Vi har skabt et rum, hvor de unge kan fordybe sig med deres innovative ideer, som sætter dem i stand til kreativ tænkning og konstruktivt at deltage i håndtering af digitale løsninger samt deres betydning i fremtidens samfund, fortæller Majbritt Nørregaard Wind.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Billund

Ansættelsesstop i resten af 2019: Alle områder rammes i Billund Kommune

Annonce