x
Annonce
Tønder

Erhvervsråd sætter alle kræfter ind på at vejlede og motivere

Peter Engel-Andreasen, formand for Tønder Erhvervsråd, fortæller, at alle sejl nu er sat ind for at hjælpe de erhvervsdrivende i kommunen under coronakrisen.Arkivfoto
Staten har åbnet op for en række hjælpepakker til det danske erhvervsliv. Tønder Erhvervsråd sætter alle sejl til for at yde den bedste vejledning til de kriseramte iværksættere, selvstændige og virksomheder.

Tønder: Det er ganske få steder i det danske samfund, hvor tingene foregår, som de plejer. Sådan er det også hos Tønder Erhvervsråd, hvor erhvervsdirektør Peter Engel-Andrasen fortæller, at heller ikke her går tingene i deres vante gænge.

- Vi har lagt alt til side for at koncentrere os om at hjælpe selvstændige, iværksættere og de små og mellemstore virksomheder gennem krisen. Og jeg må sige, at i de her dage, er der ikke langt fra tanke til handling, konstaterer direktøren.

Tønder Erhvervsråds hovedfokus lige nu er på de hjælpepakker, som staten har stillet til rådighed, og som der nu er blevet åbnet op for, så virksomhederne rent faktisk også kan drage nytte af dem.

- Lige nu handler det om, at vi får hjulpet virksomhederne, så processen med at få del i hjælpepakkerne bliver så let som muligt. Det er vores hovedfokus lige nu, fortæller Peter Engel-Andreasen.

Annonce

- Lige nu handler det om, at vi får hjulpet virksomhederne, så processen med at få del i hjælpepakkerne bliver så let som muligt.

Peter Engel-Andreasen, formand Tønder Erhvervsråd

Fire indsatser

Som Peter Engel-Andreasen ser det, kan virksomhederne - og Tønder Erhvervsråd - koncentrere indsatsen på fire hovedområder.

- Først og fremmest er der muligheden for lønkompensation. Det vil sige, at virksomhederne får mulighed for at sende medarbejderne hjem, og hvor staten kompenserer for en del af lønudgifterne. Den ordning er der nu lukket op for, og den giver ligeledes mulighed for, at blandt andet revisorer kan få fuldmagt til at søge puljen. Derfor er vores opfordring, at virksomhederne tager fat i deres revisor for råd til at komme videre, lyder det fra Peter Engel-Andreasen.

Et alternativ til at hjemsende medarbejderne kan være at sende dem på efteruddannelse. Her er der ligeledes mulighed for, at virksomhederne kan få kompenseret lønnen.

- Der ligger en hel bunke muligheder for, at man kan opkvalificere sine medarbejdere i stedet for at sende dem hjem. Den mulighed er jeg specielt tilhænger af, for normalt har virksomhederne jo ikke tid til at sende medarbejdere på efteruddannelse. Nu er tiden der, og når det samtidig kan gøres på en måde, hvor virksomheden bliver kompenseret for medarbejderens løn, er det en mulighed, der er værd at udnytte, lyder det videre.

Motivation

Tønder Erhvervsråd har også indledt en god dialog med Tønder Kommune om at fremrykke projekter, så man kan sikre, at der stadig er brug for arbejdskraften.

- Der er mange steder, hvor det giver mening at fremrykke allerede besluttede projekter. Hvis skolen skal males, er det jo oplagt at male skolen, mens den er tom. Her ligger der også en del muligheder, hvor man kan hjælpe erhvervslivet gennem krisen. Så den dialog er vi allerede i gang med.

Endelig vil Tønder Erhvervsråd gerne være med til at formidle de positive historier, der trods alt også er. De virksomheder, der tænker i nye baner, og som finder nye veje til indtjening.

- Alle virksomheder står med det samme problem. Der mangler omsætning. Noget af det kan imødegås ved at ændre mindset. Vi skal finde på nye måder og metoder at omsætte på. Jeg tror på, at vi ved at fortælle de gode historier kan motivere hinanden, siger Peter Engel-Andreasen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce