Annonce
Tønder

Erhvervsråd sætter alle kræfter ind på at vejlede og motivere

Peter Engel-Andreasen, formand for Tønder Erhvervsråd, fortæller, at alle sejl nu er sat ind for at hjælpe de erhvervsdrivende i kommunen under coronakrisen.Arkivfoto
Staten har åbnet op for en række hjælpepakker til det danske erhvervsliv. Tønder Erhvervsråd sætter alle sejl til for at yde den bedste vejledning til de kriseramte iværksættere, selvstændige og virksomheder.
Annonce

Tønder: Det er ganske få steder i det danske samfund, hvor tingene foregår, som de plejer. Sådan er det også hos Tønder Erhvervsråd, hvor erhvervsdirektør Peter Engel-Andrasen fortæller, at heller ikke her går tingene i deres vante gænge.

- Vi har lagt alt til side for at koncentrere os om at hjælpe selvstændige, iværksættere og de små og mellemstore virksomheder gennem krisen. Og jeg må sige, at i de her dage, er der ikke langt fra tanke til handling, konstaterer direktøren.

Tønder Erhvervsråds hovedfokus lige nu er på de hjælpepakker, som staten har stillet til rådighed, og som der nu er blevet åbnet op for, så virksomhederne rent faktisk også kan drage nytte af dem.

- Lige nu handler det om, at vi får hjulpet virksomhederne, så processen med at få del i hjælpepakkerne bliver så let som muligt. Det er vores hovedfokus lige nu, fortæller Peter Engel-Andreasen.

- Lige nu handler det om, at vi får hjulpet virksomhederne, så processen med at få del i hjælpepakkerne bliver så let som muligt.

Peter Engel-Andreasen, formand Tønder Erhvervsråd

Annonce

Fire indsatser

Som Peter Engel-Andreasen ser det, kan virksomhederne - og Tønder Erhvervsråd - koncentrere indsatsen på fire hovedområder.

- Først og fremmest er der muligheden for lønkompensation. Det vil sige, at virksomhederne får mulighed for at sende medarbejderne hjem, og hvor staten kompenserer for en del af lønudgifterne. Den ordning er der nu lukket op for, og den giver ligeledes mulighed for, at blandt andet revisorer kan få fuldmagt til at søge puljen. Derfor er vores opfordring, at virksomhederne tager fat i deres revisor for råd til at komme videre, lyder det fra Peter Engel-Andreasen.

Et alternativ til at hjemsende medarbejderne kan være at sende dem på efteruddannelse. Her er der ligeledes mulighed for, at virksomhederne kan få kompenseret lønnen.

- Der ligger en hel bunke muligheder for, at man kan opkvalificere sine medarbejdere i stedet for at sende dem hjem. Den mulighed er jeg specielt tilhænger af, for normalt har virksomhederne jo ikke tid til at sende medarbejdere på efteruddannelse. Nu er tiden der, og når det samtidig kan gøres på en måde, hvor virksomheden bliver kompenseret for medarbejderens løn, er det en mulighed, der er værd at udnytte, lyder det videre.

Annonce

Motivation

Tønder Erhvervsråd har også indledt en god dialog med Tønder Kommune om at fremrykke projekter, så man kan sikre, at der stadig er brug for arbejdskraften.

- Der er mange steder, hvor det giver mening at fremrykke allerede besluttede projekter. Hvis skolen skal males, er det jo oplagt at male skolen, mens den er tom. Her ligger der også en del muligheder, hvor man kan hjælpe erhvervslivet gennem krisen. Så den dialog er vi allerede i gang med.

Endelig vil Tønder Erhvervsråd gerne være med til at formidle de positive historier, der trods alt også er. De virksomheder, der tænker i nye baner, og som finder nye veje til indtjening.

- Alle virksomheder står med det samme problem. Der mangler omsætning. Noget af det kan imødegås ved at ændre mindset. Vi skal finde på nye måder og metoder at omsætte på. Jeg tror på, at vi ved at fortælle de gode historier kan motivere hinanden, siger Peter Engel-Andreasen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Lærerformand opfordrer Koldings lærere til at tage deres forholdsregler: Sådan kan de mindske risiko for at blive smittet

Annonce