Annonce
Haderslev

Erhvervsrådet om tour-dagen: Vi skal vække opsigt fra luften

Der er mange måder at få opmærksomhed på, når man vil på globalt tv. Tour'en går også forbi Roskilde-festivalen, hvor der nok kan ventes billeder som det her... Foto: Niels Meilvang/Scanpix
Når Tour De France-feltet med karavane næste år kører gennem Haderslev Kommune skal der være gul fest i Haderslev by og forhåbentlig noget, der virkelig kan ses fra helikopterne, mener Haderslev Erhvervsråd.

Selv om Haderslev Kommune er hverken mål eller start for næste års tredje Tour de France-etape, så er det fortsat én af venders allerstørste sportsbegivenheder, som i løbet af cirka 20 minutter ruller gennem Haderslev Kommune. Det er samtidig den største sportsbegivenhed på dansk jord nogensinde, og bliver transmitteret ud over det meste af verden. Og det skal naturligvis udnyttes, mener Haderslev Erhvervsråd.

- Det falder jo midt i turistsæsonen, så det skal vi udnytte til blandt andet at lokke en masse tilskuere ind til Haderslev by. Vi skal have butikkerne med på det og lave en masse sjov i byen. Det skal være en kæmpe fest med en masse aktiviteter, siger Gert Helenius, direktør for Haderslev Erhvervsråd.

Ruten går fra den gamle grænse og ned ad den gamle kongevej til den nye rundkørsel, ned ad Christiansfeldvej, forbi domkirken og ud af byen ad Aabenraavej, videre mod de smalle veje ved Sønderballe Strand.

Hvis man ikke allarede har set ruten, så er den her. På jv.dk kan du zoom på kortet6 og se detaljerne på ruten.

Set fra luften

Tour de France er også kendt for helikopterbilleder af små samfund på landet, der har lavet hele kunstværker, der forestiller cykler eller andet, når de bliver set fra luften.

- Det ville være rigtig sjov, hvis vi kan mobilisere nogle kræfter til at lave noget rigtig stort, der kan es fra helikopterne. det er ikke noget, vi har planlagt noget om, men man kan forestille, at der bliver lavet noget på fjorden, havnen eller på dammen eller måske på stadion, der kan ses fra luften. Måske kan vi få nogle virksomheder til at sponsorere noget og få en masse frivillige igang. Det må vi se, siger Gert Helenius.

Annonce

F16 kan selv

Erhvervsrådet har ingen aktuelle planer om at kontakte flyvevåbnet i Skrydstrup for at høre, om der vil være jagere i luften den 4. juli næste år. Festlige indslag fra den kant plejer flyvevåbnet at styre helt selv, mener Gert Helenius.

- Vores erfaring er, at flyvevåbnet selv er så gode til at time deres flyvninger i forbindelse med større begivenheder, at det styrer det helt selv. Men der kan være noget med sikkerhed, når der også er helikoptere i luften, så det må vi se, siger Gert Helenius.

Annonce

Kort over ruten

Annonce
Haderslev For abonnenter

Balladen om naturnationalpark i Pamhule fortsætter: - Afslag blev givet på ufuldstændigt grundlag

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Peter har kastet anker midt i fjorden: Han kunne ikke holde ud at bo på land

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Sydjylland For abonnenter

Danmark indkøbte i hemmelighed udskældt pigtråd til at holde flygtninge ude af landet: Dræberhegn opbevares i Skrydstrup

Sønderborg For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind i Alssundbroens hemmelige rum

Vejen

Svindel, korruption eller krænkende adfærd: Nu får kommunen en whistleblowerordning

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde For abonnenter

Der var ubetalte regninger for 50 millioner, da gigant-landbrug kollapsede: Hvorfor mistede én underleverandør ikke en øre?

Haderslev

13-årige Storm er klassisk sanger og går i talentklasse:  - Jeg ville bare gerne lave mere af det, jeg godt kan lide

Varde For abonnenter

Nabo om dispensation til 85 procent større byggefelt: At tillade sig at kalde det en mindre ændring – det er flabet

Esbjerg For abonnenter

Esbjerg fik en appelsin i turbanen med Facebook: - Sagt på jysk har vi gjort en fornuftig handel

Haderslev

Højgårdsparken: 22 nye rækkehuse klar til indflytning 1. september

Annonce