Annonce
Haderslev

Erhvervsrådet om tour-dagen: Vi skal vække opsigt fra luften

Der er mange måder at få opmærksomhed på, når man vil på globalt tv. Tour'en går også forbi Roskilde-festivalen, hvor der nok kan ventes billeder som det her... Foto: Niels Meilvang/Scanpix
Når Tour De France-feltet med karavane næste år kører gennem Haderslev Kommune skal der være gul fest i Haderslev by og forhåbentlig noget, der virkelig kan ses fra helikopterne, mener Haderslev Erhvervsråd.

Selv om Haderslev Kommune er hverken mål eller start for næste års tredje Tour de France-etape, så er det fortsat én af venders allerstørste sportsbegivenheder, som i løbet af cirka 20 minutter ruller gennem Haderslev Kommune. Det er samtidig den største sportsbegivenhed på dansk jord nogensinde, og bliver transmitteret ud over det meste af verden. Og det skal naturligvis udnyttes, mener Haderslev Erhvervsråd.

- Det falder jo midt i turistsæsonen, så det skal vi udnytte til blandt andet at lokke en masse tilskuere ind til Haderslev by. Vi skal have butikkerne med på det og lave en masse sjov i byen. Det skal være en kæmpe fest med en masse aktiviteter, siger Gert Helenius, direktør for Haderslev Erhvervsråd.

Ruten går fra den gamle grænse og ned ad den gamle kongevej til den nye rundkørsel, ned ad Christiansfeldvej, forbi domkirken og ud af byen ad Aabenraavej, videre mod de smalle veje ved Sønderballe Strand.

Hvis man ikke allarede har set ruten, så er den her. På jv.dk kan du zoom på kortet6 og se detaljerne på ruten.

Set fra luften

Tour de France er også kendt for helikopterbilleder af små samfund på landet, der har lavet hele kunstværker, der forestiller cykler eller andet, når de bliver set fra luften.

- Det ville være rigtig sjov, hvis vi kan mobilisere nogle kræfter til at lave noget rigtig stort, der kan es fra helikopterne. det er ikke noget, vi har planlagt noget om, men man kan forestille, at der bliver lavet noget på fjorden, havnen eller på dammen eller måske på stadion, der kan ses fra luften. Måske kan vi få nogle virksomheder til at sponsorere noget og få en masse frivillige igang. Det må vi se, siger Gert Helenius.

Annonce

F16 kan selv

Erhvervsrådet har ingen aktuelle planer om at kontakte flyvevåbnet i Skrydstrup for at høre, om der vil være jagere i luften den 4. juli næste år. Festlige indslag fra den kant plejer flyvevåbnet at styre helt selv, mener Gert Helenius.

- Vores erfaring er, at flyvevåbnet selv er så gode til at time deres flyvninger i forbindelse med større begivenheder, at det styrer det helt selv. Men der kan være noget med sikkerhed, når der også er helikoptere i luften, så det må vi se, siger Gert Helenius.

Annonce

Kort over ruten

Annonce
Haderslev For abonnenter

Landdistriktsudvalget har det højeste fravær i Haderslev Kommune: Men udvalgene har generelt et højt fremmøde

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Varde For abonnenter

26 år gammel flyttede Nadia i eget hus - alene men med hund

Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Navne For abonnenter

Et livstykke og en utrættelig ildsjæl er død: Gerda svigtede ikke nogen - eller noget

Annonce