Annonce
Tarm

Erhvervsrådet vil med ny fælles portal styrke det vestjyske fødevareerhverv

Ringkøbing-Skjern Kommune og erhvervsråd lancerer nu en ny fælles fødevareportal - en hjemmeside, der skal præsentere de lokale fødevareproducenter samlet. Privatfoto
Erhvervsråd Ringkøbing-Skjern lancerer en samlet portal for fødevareproducenter i kommunen. Pengene til portalen kommer fra Ringkøbing-Skjerns vækstmidler, og byrådet bakker da også op om initiativet.

Ringkøbing-Skjern: Et nyt digitalt fødevareunivers på hjemmesiden www.rsfødevarer.dk skal fungere som et digitalt flagskib for de mange tiltag, som fødevarepolitikken er med til at skabe - og den skal sikre, at de gode historier om lokale nicheprodukter og initiativer bliver fortalt og udbredt - også ud over kommunegrænsen, fastslår Erhvervsråd Ringkøbing-Skjern og Ringkøbing-Skjern Kommune, der står sammen om den nye hjemmeside.

- Spisekammeret rummer alt, hvad hjertet kan begære af vestjyske smagsoplevelser og bygger på en ånd af iværksætteri, driftighed og modet til at nytænke, siger erhvervsdirektør i Erhvervsråd Ringkøbing-Skjern Hans Jørn Mikkelsen, i en pressemeddelelse.

Udviklingschef i Center for Fødevareudvikling Søren Holm fortæller, at "fødevarer er en af Ringkøbing-Skjern Kommunes erhvervsmæssige styrkepositioner - og en faktor, der bl.a. via den kulinariske rugekasse i Fødevareparken trækker nye initiativer og idéer - og ultimativt nye virksomheder til kommunen".

Annonce

De gode historier

Søren Holm påpeger at det netop derfor er relevant at samle de gode historier og eksempler til styrkelse af stoltheden lokalt blandt ellers så beskedne vestjyder - og til inspiration for andre, der måske står og er lige ved at tage skridtet ud ad en ny kulinarisk vej.

Pengene til den digitale platform kommer fra kommunens vækstmidler, og initiativet understøttes af, at byrådet i april vedtog en ny fødevarepolitik for de kommende år. Blandt målsætningerne er en styrkelse af fødevarefortællingen og støtte til udvikling af fødevareerhvervet.

- Fødevarer er et indsatsområde, hvor vi allerede står stærkt både lokalt, nationalt og internationalt, siger Søren Elbæk, viceborgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune og medlem af Foodboard, der som rådgivende nævn bl.a. skal generere idéer og komme med initiativer til at udvikle fødevareområdet.

Synliggørelse

- www.rsfødevarer.dk skal synliggøre de mange tiltag og aktiviteter, vi har på området, samt understøtte og styrke vores vision om at udvikle et stærkt vestjysk fødevareerhverv. Det digitale fødevareunivers skal sikre, at de gode historier og resultater, som fødevarepolitikken er med til at understøtte formidles og derved bidrage til profileringen og positioneringen af Ringkøbing-Skjern Kommune som attraktiv fødevaredestination, forklarer Søren Elbæk.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce