Annonce
Tarm

Erhvervsrådet vil med ny fælles portal styrke det vestjyske fødevareerhverv

Ringkøbing-Skjern Kommune og erhvervsråd lancerer nu en ny fælles fødevareportal - en hjemmeside, der skal præsentere de lokale fødevareproducenter samlet. Privatfoto
Erhvervsråd Ringkøbing-Skjern lancerer en samlet portal for fødevareproducenter i kommunen. Pengene til portalen kommer fra Ringkøbing-Skjerns vækstmidler, og byrådet bakker da også op om initiativet.

Ringkøbing-Skjern: Et nyt digitalt fødevareunivers på hjemmesiden www.rsfødevarer.dk skal fungere som et digitalt flagskib for de mange tiltag, som fødevarepolitikken er med til at skabe - og den skal sikre, at de gode historier om lokale nicheprodukter og initiativer bliver fortalt og udbredt - også ud over kommunegrænsen, fastslår Erhvervsråd Ringkøbing-Skjern og Ringkøbing-Skjern Kommune, der står sammen om den nye hjemmeside.

- Spisekammeret rummer alt, hvad hjertet kan begære af vestjyske smagsoplevelser og bygger på en ånd af iværksætteri, driftighed og modet til at nytænke, siger erhvervsdirektør i Erhvervsråd Ringkøbing-Skjern Hans Jørn Mikkelsen, i en pressemeddelelse.

Udviklingschef i Center for Fødevareudvikling Søren Holm fortæller, at "fødevarer er en af Ringkøbing-Skjern Kommunes erhvervsmæssige styrkepositioner - og en faktor, der bl.a. via den kulinariske rugekasse i Fødevareparken trækker nye initiativer og idéer - og ultimativt nye virksomheder til kommunen".

Annonce

De gode historier

Søren Holm påpeger at det netop derfor er relevant at samle de gode historier og eksempler til styrkelse af stoltheden lokalt blandt ellers så beskedne vestjyder - og til inspiration for andre, der måske står og er lige ved at tage skridtet ud ad en ny kulinarisk vej.

Pengene til den digitale platform kommer fra kommunens vækstmidler, og initiativet understøttes af, at byrådet i april vedtog en ny fødevarepolitik for de kommende år. Blandt målsætningerne er en styrkelse af fødevarefortællingen og støtte til udvikling af fødevareerhvervet.

- Fødevarer er et indsatsområde, hvor vi allerede står stærkt både lokalt, nationalt og internationalt, siger Søren Elbæk, viceborgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune og medlem af Foodboard, der som rådgivende nævn bl.a. skal generere idéer og komme med initiativer til at udvikle fødevareområdet.

Synliggørelse

- www.rsfødevarer.dk skal synliggøre de mange tiltag og aktiviteter, vi har på området, samt understøtte og styrke vores vision om at udvikle et stærkt vestjysk fødevareerhverv. Det digitale fødevareunivers skal sikre, at de gode historier og resultater, som fødevarepolitikken er med til at understøtte formidles og derved bidrage til profileringen og positioneringen af Ringkøbing-Skjern Kommune som attraktiv fødevaredestination, forklarer Søren Elbæk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce