Annonce
Tønder

Erhvervsvenlig: Tønder rykker op i top 10

Tønder er i top ti i hele landet, når det gælder erhvervsvenlighed. Billedet er fra kommunens for tiden største byggeplads, skolebyggeriet i Skærbæk, der løbet op i godt 100 millioner kroner. Det næststørste byggeri inden for kommunegrænsen netop nu er set ud fra budgettet den aktuelle udvidelse af kartoffelmelsfabrikken i Toftlund. Foto: Jacob Schultz
For fjerde år i træk, forbedrer Tønder Kommune sin position som erhvervsvenlig kommune. Nu indtager Tønder Kommune med en samlet 9. plads, en placering i top 10 over landets mest erhvervsvenlige kommuner. Det viser Dansk Byggeris seneste kommuneanalyse.

TØNDER: Det kan godt være, at der er intern ballade omkring organisering af den samlede indsats for at fremme erhvervslivet i Tønder Kommune. Men når det kommer til erhvervsvenlighed, kan der ikke peges fingre af den kommunale forvaltning.

For fjerde år i træk, har Tønder Kommune netop forbedret sin position som erhvervsvenlig kommune. I Dansk Byggeris nyeste analyse, er Tønder for første gang rykket op i top 10 blandt landets 98 kommuner og indtager aktuelt en niendeplads.

Annonce
Med den flotte niende plads må vi konstatere, at vi langt hen af vejen er rigtig godt med. Det er vi stolte over.

Henrik Frandsen (V), borgmester, Tønder Kommune

Stolt borgmester

I analysen bliver samtlige kommuner målt på 23 forskellige forhold, som har betydning for erhvervslivets muligheder for at udfolde sig. Ifølge Dansk Byggeri har kommunerne selv indflydelse på alle forhold, der indgår i undersøgelsen. Det gælder blandt andet byggesagsbehandling, arbejdsmarked og uddannelse, erhvervsaffald, udbud, samt skatter og afgifter.

- Analysen er meget omfattende og grundig. Fælles for de 23 parametre er, at de hver for sig - og især samlet - fortæller, om vi som kommune er lykkedes med at skabe optimale rammer for, at vores lokale erhvervsliv kan blomstre. Med den flotte niende plads må vi konstatere, at vi langt hen af vejen er rigtig godt med. Det er vi stolte over, siger Tønders borgmester Henrik Frandsen (V) i en udsendt pressemeddelelse.

Fællesskab

Dansk Byggeri har lavet kommuneanalyser de seneste otte år. I 2016 kom Tønder Kommune ind på en 20. plads. Forrige år indtog Tønder Kommune en 15. plads, mens det i 2018 blev til en 13. plads. Dermed fortsætter Tønder Kommune med at avancere. Det modtages med glæde hos Tønder Kommunes formand for teknik- og miljøudvalget, Bo Jessen (V).

- Det flotte resultat dækker over et tæt samarbejde og en meget konstruktiv dialog med vores lokale håndværkere. Det er i fællesskab, at vi skaber rammen for vækst i Tønder Kommune, siger han.

Vinderen er...

Den aktuelle analyser viser, at Billund Kommune er den mest erhvervsvenlige danske kommune i 2019. Det er tredje gang, at Billund løber med sejren. Første gang var i 2014 og anden gang i 2017. Billund har ligget i top ti i de otte år, Dansk Byggeri har udarbejdet analysen.

På en meget tæt andenplads er Thisted Kommune, der er sprunget fire pladser frem. På tredjepladsen ligger Holstebro Kommune, som er gået en plads tilbage i forhold til sidste år. Holstebro har i hele analysens levetid ligget i toppen.

I den modsatte ende af ranglisten, hvor altså de mindst erhvervsvenlige kommuner befinder sig, ligger Albertslund, Glostrup og Rødovre.

De tre andre sønderjyske kommuner, Sønderborg, Aabenraa og Haderslev indtager placeringerne 16, 34 og 45 i den aktuelle opgørelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjerg står sammen: Stor donation af beskyttelsesudstyr til Sydvestjysk Sygehus

Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Danmark

Liveblog: Tyskland har nu 1000 corona-dødsfald

Annonce