Annonce
Sønderborg

Erhvervsvenlighed: Sønderborg vil gøre sig endnu mere lækker

Formanden for erhvervsudvalget, Gerhard Bertelsen (SP), under indvielsen af Jem & Fix i Sønderborgs nye erhvervsområde, Sønderborg Nord. Arkivfoto: Claus Thorsted
En tæt dialog mellem Dansk Industri og Sønderborg Kommune har medført et bedre erhvervsklima i kommunen, men der skal arbejdes på endnu flere forbedringer, så kommunen kan rykke i Top 10, mener politikere.

Sønderborg: - Vi skal ikke glemme det, der virker, men heller ikke være bange for at prøve nyt, så vi kan blive endnu bedre, siger formanden for Sønderborg Kommunes erhvervsudvalg, Gerhard Bertelsen (SP) efter et netop overstået dialogmøde mellem Dansk Industri (DI) og kommunen.

Under mødet, hvor det nu fusionerede Dansk Byggeri også deltog, var DI’s undersøgelse om lokale erhvervsklima i landets kommuner også på dagsordenen.

Den årlige undersøgelse fra DI om kommunernes erhvervsvenlighed har de seneste år løftet Sønderborg fra en bundplacering i 2015 til en plads som nummer 25 i 2020 ved offentliggørelsen af undersøgelsen i november. Og selvom kommunen er tilfreds med fremgangen, er ambitionen næste år, at fortsætte den reelle forbedring af erhvervsservicen i Sønderborg Kommune. Derfor har kommunen lavet en konkret handleplan for 2021, der skal sikre, at man når i mål.

Annonce

I Top 10

- Vi arbejder på, at nå Top 10, og her er det vigtigt, at vi sætter spot på nogle af de ting, hvor det haltede lidt. En ting er imagepleje, hvor vi skal ud med grundfortællingen om, at vi er førende på meget af den grønne teknologi, forklarer Gerhard Bertelsen og peger på både Project Zero og Cleantech-virksomheder i området.

- Det er ting, hvor vi kan tænke arbejdspladser ind i. Men vi skal samtidig blive bedre til at sikre praktikpladser og andre uddannelser til unge og have fokus på et varieret udbud af job til for eksempel tilflytteres ægtefælle. Her er det værd at bemærke, at nogle kompetencer jo godt kan bruges i job, man ikke lige havde tænkt på, uddyber den tidligere Danfoss-direktør og udvalgsformand.


Vi arbejder på, at nå Top 10, og her er det vigtigt, at vi sætter spot på nogle af de ting, hvor det haltede lidt. En ting er imagepleje, hvor vi skal ud med grundfortællingen om, at vi er førende på meget af den grønne teknologi.

Gerhard Bertelsen (SP), formand for erhvervsudvalget


Indsatsen med velkomstpakker fortsætter og udbygges lige som konkurrenceudsættelse på udvalgte områder.

Den besked vækker glæde i Dansk Industri:

- Noget af det vigtigste ved vores arbejde er, at de lokale virksomheder har de bedste vilkår at drive forretning i. Hele formålet med at undersøge erhvervsklimaet i landets kommuner er at tydeliggøre, hvor en kommune kan blive endnu bedre til glæde og gavn for byens borgere og virksomheder, siger Hans Olling, formand for DI Sønderjylland.

Fakta om Lokalt Erhvervsklima

Dansk Industris (DI) undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima er Danmarks mest omfattende undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det var sidste år 11. år i træk, at DI laver undersøgelsen.

7616 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre produktion, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer omkring 323.320 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 18 procent af den private beskæftigelse.

Virksomhedsledernes bedømmelser på ni områder vejer to tredjedele af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.

93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar.

De sønderjyske kommuner placerede sig i 2020 således med sidste års placering i parentes:

Aabenraa: 22 (48)

Sønderborg: 25 (28)

Haderslev: 38 (34)

Tønder: 49 (64)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Spejdercenter efterspørger den gode gerning fra Vejdirektoratet i grotesk skiltesag

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Navne

Minibo i Holsted kommer til salg

Annonce