Annonce
Erhverv

Erik Buhl er kåret som æresmedlem af erhvervslivet

Borgmester i Varde Kommune, Erik Buhl (V), blev af ProVarde udnævnt som æresmedlem. Foto: Line Guldager Hansen
Ved ProVardes generalforsamling torsdag aften blev borgmester Erik Buhl (V) udnævnt til særligt æresmedlem af erhvervsforeningen.

Varde Kommune: Hvis man skal sætte en overskrift på Varde Kommunes borgmester, Erik Buhl (V), er det samarbejde, mener direktør i ProVarde, Finn Erik Kristiansen.

- Erik er en borgmester, der hver morgen vågner og tænker på erhvervslivet, og så forestiller jeg mig, at han spørger sig selv om, hvad vi kan gøre bedre, siger han og tilføjer:

- Det handler ikke om, at vi ikke gør det godt nok, men fordi Erik er sådan et menneske, der tror på, at vi hele tiden kan blive bedre.

Annonce

Erik Buhls ønske om at gøre erhvervslivet bedre, viste han som noget af det første, da han blev borgmester i 2014 ved at bevillige 1,5 millioner kroner til erhvervslivet i Varde Kommune via Varde Erhvervs- og Turistråd - det som nu hedder ProVarde.

- Som nævnt er Eriks kendetegn samarbejde, og det kan han, og han kan få det til at virke med sin enorme imødekommenhed, indlevelse, beslutsomhed og entusiasme, siger Finn Erik Kristiansen som begrundelse for, hvorfor Erik Buhl er udvalgt som æresmedlem.

Erhvervslivets borgmester

Ved ProVardes generalforsamling på Arnbjerg Pavillion torsdag aften blev Erik Buhl overrasket med udnævnelsen.

- Det er jeg utrolig stolt af. Det er en stor anerkendelse at få fra nogle af de vigtigste mennesker i kommunen. Det er dem, der skaffer det, som vi skal leve af, siger Erik Buhl.


Erik har stået klar både dag og nat for at støtte erhvervslivet, og han er den samlende figur i kommunen, som aldrig har brugt et sekund på at tale noget ned, men altid haft fokus på det, vi kan gøre noget ved.

Finn Erik Kristiansen, direktør, ProVarde


I sin tale til Erik Buhl fremhævede Finn Erik Kristiansen det særlige fokus, som borgmesteren har haft på turisme.

- Selvom mange faktisk frygtede det modsatte, har Erik sat sig selv i spidsen for partnerskabet for vestkystturisme og i det hele taget sat fokus på turismen.

Finn Erik Kristiansen fortæller om, hvordan Erik Buhl også har haft stort fokus på det øvrige erhvervsliv, hvor den overordnede ambition har været at skabe en erhvervsvenlig kommune.

De godt 120 gæster til ProVardes generalforsamling gav en stående klapsalve, da borgmester Erik Buhl (V) blev udnævnt som æresmedlem. Foto: ProVarde

Det er dog gået op og ned i Varde Kommunes præstationer i de to landsdækkende erhvervsmålinger fra Dansk Industri og Dansk Byggeri.

Varde Kommune blev nummer ni i Dansk Industris måling for fem år siden, men siden er det gået stabilt ned ad bakke til nummer 46 i 2019.

Det har heller ikke været jublende i Dansk Byggeris måling, men dog bedre år for år, og ved den seneste måling kom så forløsningen. Varde blev nummer seks blandt de danske kommuner i sin behandling af erhvervslivet, målt på blandt andet hvor lang tid det tager at behandle byggesager, og hvad virksomhederne skal betale i gebyrer.

I den nyeste måling fra Dansk Industri ligger Varde Kommune nu nummer otte, og derfor mener Finn Erik Kristiansen, at borgmesterens ambitioner er lykkedes.

- Erik har stået klar både dag og nat for at støtte erhvervslivet, og han er den samlende figur i kommunen, som aldrig har brugt et sekund på at tale noget ned, men altid haft fokus på det, vi kan gøre noget ved, siger han.

Foruden æren ved at være udnævnt til æresmedlem modtog Erik Buhl et livslangt medlemskab af ProVarde, og han fik overrakt en gave af Cykel for sagen.

- Han skal med på en cykeltur til Varde fra Skagen i 2022. Det tænker vi, at han har tid til, siger Finn Erik Kristiansen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ny lov: Din kat skal mærkes, hvis du gerne vil se den igen

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Efter halvandet års forsinkelse: Nu fortsætter sag mod bisidder, der kaldte jobcenter-ansatte åndsboller og løgnere på YouTube

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Vejen For abonnenter

Emma fra 9. klasse holdt årets tale: - Skolen har lært mig, at jeg hverken vil være prinsesse eller astronaut

Speedway For abonnenter

Ingen tvivl overhovedet: Ét finalehold var bare meget bedre end alle de andre

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv For abonnenter

Konkurrencen vokser dag for dag: Firmaerne på Esbjerg Havn tror på vækst

Haderslev

Landsby skaber sin egen verdenspremiere: - Vi er blevet blæst bagover af opbakningen

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Aabenraa

Bar hud på vej: Nu kommer høring om byggeri på stranden

Billund For abonnenter

Lise siger nej tak til misbrugere på plejehjemmet: Er det ikke billigere at leje værelser i Grindsted?

Esbjerg

Efter kommunalt administrativt bøvl: Endelig kunne Endrup indvie ny storkerede med både storke, bål og babyer

Annonce