Annonce
Varde

Erik Buhl om højspændingsmaster: Vi må have respekt for fakta

Borgmester Erik Buhl (V) ser ikke frem til, at kommunen skal lægge jord til 35 meter høje højspændingsmaster. Men han respekterer fakta, at det højst er muligt at grave 15 procent eller 14,25 kilometer af strækningen på 95 kilometer mellem Idomlund og Endrup ned. Det konkluderer en ny rapport fra Energinet. Arkivfoto: John Randeris

Borgmester Erik Buhl (V) finder ny rapport om mulig kabellægning af højspændingsledninger deprimerende læsning. Højst 15 procent af strækningen mellem Idomlund og Endrup kan kabellægges.

Annonce

Varde: Højst 15 procent eller 14,25 kilometer af den planlagte 400 kilovolt højspændingsledning mellem Idomlund og Endrup kan graves i jorden. En samlet strækning på 95 kilometer, som Energinet i en ny og længe ventet rapport har undersøgt endnu engang efter voldsomt pres fra offentligheden og en lang række politikere.

Deriblandt borgmester Erik Buhl (V) fra Varde Kommune, der skal lægge jord til de op mod 35 meter højspændingsmaster, som et stort flertal i Folketinget står bag.

- Det er deprimerende læsning, når vi nu har drømt om at få dem gravet ned, siger Erik Buhl.

Han har, som så mange andre, haft et lille håb om, at hele strækningen kunne graves ned. Men man kan ikke stemme imod Ohms og derved fysikkens love.

- Vi må have respekt for fakta, selvom det er et benspænd for det, vi ville, siger Erik Buhl.

Det er det, vi har brug for. At det er undersøgt til bunds, hvis vi skal leve med ledningerne.

Borgmester Erik Buhl (V), Varde Kommune
Annonce

Ondt værre

Rapporten på godt 132 sider udkom mandag. I første omgang kun på engelsk, da udenlandske eksperter inden udgangen af oktober skal komme med deres syn på rapporten. Om cirka 14 dage udkommer hele rapporten på dansk.

- Det er det, vi har brug for. At det er undersøgt til bunds, hvis vi skal leve med ledningerne, siger Erik Buhl.

Men som han påpeger, så ændrer det ikke noget for de mennesker, der kommer til at bo op ad de nye højspændingsledninger.

Men snakken og den meget forvirring om, hvad der er teknisk muligt eller ej, har gjort ondt værre.

- Siden vi begyndte at diskutere masterne, så ser jeg master overalt, siger Erik Buhl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce