Annonce
Billund

Erik Møberg fra Hejnsvig skal bygge Grindsteds nye unge- og kulturcenter: - Om et år klipper vi den røde snor

Erik Møberg skal bygge Musikcentralen i Grindsted om til kommunens nye unge- og kulturcenter. Illustration: Rum Arkitekter
Byrådet har godkendt licitationsresultatet for Musikcentralen. Murerfirmaet Erik Møberg A/S er hovedentreprenør og klar til at gå i gang efter efterårsferien.
Annonce

Grindsted: Kulturtorvet, den brede gang, som skal forbinde Musikcentralen med Magion, bliver fra starten en del af projektet med at renovere og ombygge Musikcentralen til et nyt unge- og kulturcenter. Det slog byrådet fast, da licitationsresultatet forleden blev endeligt godkendt.

Det er murerfirmaet Erik Møberg A/S fra Hejnsvig, der har vundet licitationen og nu skal i gang med at bygge.

- Det glæder os, at vi har den billigste pris på licitation på musikcentralen. Det er et lokalt projekt, som mange mennesker kan få glæde af, siger Stefan Outzen, der er byggeleder på projektet

Annonce

Snoreklip om et år

Det er tæt på deadline, at byggeriet nu kommer i gang, idet otte af projektets i alt 16 millioner kroner stammer fra finansloven, og de skal bruges i år.

- Vi har haft en lidt presset proces, men nu er de allerede i fuld gang med at tømme bygningen.  Så om et år skal der klippes i den røde snor, siger Stephanie Storbank (V), formand for unge- og kulturudvalget.


Vi får ikke alt, men vi får et hus, der lever op til vores oprindelige ambitioner.

Stephanie Storbank


Stefan Outzen fra Erik Møberg forventer at etablere byggepladsen i uge 43 og straks derefter gå i gang med nedrivning af den eksisterende bygning.

- Vi ser frem til et godt samarbejde med bygherre og underentreprenører i forbindelse med gennemførelse af projektet, siger han.

Erik Møberg A/S vil i byggeperioden beskæftige cirka 10 underentreprenører.

Annonce

Unikt sted midt i campus

Formålet med projekt Musikcentralen er at skabe en unik ramme i Grindsted – midt i campus. En ramme, der både kan rumme den formelle fritid, herunder ungdoms- og kulturskolens tilbud og foreningsaktiviteter, og den uformelle fritid i form af et miljø for, med og af de unge. Musikcentralen skal også være kulturhus og undervisningsrammer for primært Lynghedeskolen afd. Søndre.

Undervejs i projektet er der indgået kompromisser, da det oprindelige licitationsresultat var 1,8 millioner kroner dyrere end de 16 afsatte millioner kroner.

- Vi får ikke alt, men vi får et hus, der lever op til vores oprindelige ambitioner, siger Stephanie Storbank, der glæder sig til at klippe den røde snor om cirka et år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce