Annonce
Aabenraa

Erik Uldall Hansen om kulturmøder: Det er en berigelse i hverdagen

Erik Uldall Hansen foran sit andet hjem, Agoraen. Foto: Mai Ly Nguyen Haugaard
Agoraen, en stor idrætshal på Høje Kolstrup, er ikke kun et samlingssted for idræt, men derimod også kultur. Hvert år holdes en kulturfestival, hvor der sættes fokus på at fremme integrationen og kulturforståelse.

AABENRAA: Hvert år er Agoraen på Høje Kolstrup ramme om en kulturfestival, hvor mange af de nationaliteter, der er repræsenteret i bydelen, bidrager med danse, mad og musik fra deres hjemlande.

Leder af Agoraen og gruppeformand for Socialdemokratiet i Aabenraa Byråd, Erik Uldall Hansen, fortæller, at kulturfestivalen er kommet op at stå ved hjælp af organisationen Afro-Asia Educare.

Overskuddet fra arrangementet går til at støtte projekter i udlandet, tilføjer Erik Uldall Hansen, som også er næstformand i vækst- og udviklingsudvalget.

Annonce
Høje Kolstrup er meget bedre end sit rygte. Når folk kommer herop, tænker de waow.

Erik Uldall Hansen, leder af Agoraen på Høje Kolstrup.

Ejerskab

- Når folk bruger Agoraen, så føler de et ejerskab for stedet, og det er vigtigt, mener Erik Uldall Hansen, I følge ham hænger det sammen med, hvordan man behandler Agoraen.

Uheldige episoder og hærværk eller lignende ses meget sjældent. Han tror, at årsagen er, at de, der benytter faciliteten, selv vedkender sig et personligt ansvar og et ejerskab.

- Høje Kolstrup er meget bedre end sit rygte. Når folk kommer herop, tænker de waow! Ser der virkelig sådan ud?, siger Erik Uldall.

Frivillige

Næstformanden for organisationen Afro-Asia Educare, Henrik Nielsen, fortæller, at foreningen hovedsagelig er arrangør af den årlige kulturfestival på Høje Kolstrup. Det sker sammen med en masse frivillige hjælpere.

Menuen på festivalen består af forskellige etniske retter.

Henrik Nielsen tilføjer også, at pengene fra denne begivenhed går til gavn for blandt andet skoler i Filippinerne og Tanzania i Afrika. Henriks egen interesse stammer fra hans tidligere deltagelse i Danida fra 1998-2000. Han har lige siden arbejdet videre med velgørenhed.

- Enhver, som har interesse for livet i u-lande, kan komme med i foreningen, lyder det fra næstformanden. Han fortæller derudover, at indsamlerne selv bringer bidragene frem til modtagere.

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Nu er 187 døde med coronavirus i Danmark

Annonce