Annonce
Varde

Eriks erindringsbog fortæller om Ansager i gamle dage

I bogen Mit Ansager Liv fortæller Erik Hestehave om sin barndom og ungdom i Ansager. Bogen udkommer på lørdag og udgives af Ansager Lokalhistoriske Arkiv.

ØLGOD: I sin erindringsbog Mit Ansager Liv skruer Erik Hestehave tiden godt halvtreds år tilbage. Til en tid, hvor Erik Hestehave var ung i Ansager, og hvor byen og området omkring den kom under forandring.

På landet fik flere landmænd traktorer, flere mennesker fik arbejde udenfor hjemmets fire vægge, og fjernsyn begyndte så småt at finde vej til stuerne. Og selv var Erik Hestehave med på det første hold af elever, der tog realeksamen i Ansager. Kort fortalt er bogen et billede af en mindre by i forandring i tiden efter anden verdenskrig, forklarer Erik Hestehave om Mit Ansager Liv.

Bogen beskriver den periode , hvor Erik Hestehave selv havde sin daglige gang i Ansager. Tidsmæssigt er der tale om fra slutningen af 1940’erne og frem til 1964, hvor han flyttede fra byen.

Læs mere i JydskeVestkysten fredag eller i e-avisen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Kolding

Se video: Hør Danfoss-par fortælle om lukningen og planer for fremtiden

Team Esbjerg For abonnenter

Champions League-optimisme hos Team Esbjergs norske spillere: - I kan da bare komme an

Annonce