Annonce
Varde

Eriks erindringsbog fortæller om Ansager i gamle dage

I bogen Mit Ansager Liv fortæller Erik Hestehave om sin barndom og ungdom i Ansager. Bogen udkommer på lørdag og udgives af Ansager Lokalhistoriske Arkiv.

ØLGOD: I sin erindringsbog Mit Ansager Liv skruer Erik Hestehave tiden godt halvtreds år tilbage. Til en tid, hvor Erik Hestehave var ung i Ansager, og hvor byen og området omkring den kom under forandring.

På landet fik flere landmænd traktorer, flere mennesker fik arbejde udenfor hjemmets fire vægge, og fjernsyn begyndte så småt at finde vej til stuerne. Og selv var Erik Hestehave med på det første hold af elever, der tog realeksamen i Ansager. Kort fortalt er bogen et billede af en mindre by i forandring i tiden efter anden verdenskrig, forklarer Erik Hestehave om Mit Ansager Liv.

Bogen beskriver den periode , hvor Erik Hestehave selv havde sin daglige gang i Ansager. Tidsmæssigt er der tale om fra slutningen af 1940’erne og frem til 1964, hvor han flyttede fra byen.

Læs mere i JydskeVestkysten fredag eller i e-avisen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce