Annonce
Sport

Eriksen er tilbage for Tottenham efter landsholdstrælår

John Sibley/Ritzau Scanpix
Christian Eriksen er atter på træningsbanen for Tottenham og i spil til CL-kamp efter en kort skadespause.

Den danske landsholdsstjerne Christian Eriksen var mandag tilbage på træningsbanen for Tottenham for første gang siden landskampen mod Luxembourg i tirsdags.

I den kamp måtte Eriksen lade sig udskifte i pausen med et trælår, som siden har holdt ham fra træningsbanen i det engelske.

Mandag var han dog atter på græs med holdkammeraterne i Tottenham og så ud til at være helt fit igen at dømme ud fra billederne fra træningen.

Det betyder også, at Eriksen er udtaget til truppen, som tirsdag møder Røde Stjerne i gruppespillet i Champions League.

London-holdet er hårdt presset i gruppen efter 2-7-afklapsningen af Bayern München i seneste runde.

Tottenham har blot et enkelt point efter to kampe og har hårdt brug for en sejr mod Røde Stjerne.

Mauricio Pochettinos tropper har været skidt spillende på det seneste, og topscorer Harry Kane håber, at holdet kan stå sammen og spille sig ud af problemerne.

- Vi ved, hvor meget det kræver at spille sig videre fra gruppen i Champions League. Vi er nødt til at kæmpe for det og tro på det sammen, siger han ifølge klubbens twitterkonto.

Kampen spilles tirsdag klokken 21.

/ritzau/

Annonce
Eriksen tilbage i træning
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce