Annonce
Sport

Eriksen er tilbage i Dublin: Husker tydeligt hattrick

Paul Faith/Ritzau Scanpix
I 2017 scorede Christian Eriksen hattrick og sendte Danmark til VM. Mandag er han tilbage på Aviva Stadium.

Landsholdsspilleren Christian Eriksen skal mandag aften forsøge at spille Danmark til næste års EM-slutrunde, når fodboldlandsholdet møder Irland på udebane i den afsluttende kvalifikationskamp.

Da Danmark for to år siden kvalificerede sig til VM i Rusland, blev slutrundebilletten endegyldigt sikret i Dublin, og Christian Eriksen var med et hattrick den altafgørende spiller i Danmarks 5-1-sejr.

Da Danmark sidste år spillede 0-0 i Dublin i Nations League, var Eriksen hjemme i London for at pleje en skade.

Mandag spiller han for første gang siden hattricket på det stadion, hvor han leverede en af de enkeltmandspræstationer, der bider sig fast i landsholdshistorien. Den 27-årige stjerne glæder sig til gensynet.

- Det bliver specielt at komme tilbage igen. Det gik så fantastisk, sidst jeg spillede der. Jeg husker den kamp meget tydeligt. Jeg har efterhånden også set en hel del klip fra den, siger Eriksen.

- Jeg håber selvfølgelig, at det samme kan ske, selv om det er en ny tid.

Han er blevet hollandsk mester med Ajax, har spillet Champions League-finale for Tottenham og scoret til en VM-slutrunde for Danmark. De bedrifter matches af en regnvåd aften i Dublin.

- Den kamp rangerer højt over min karrieres højdepunkter. Der er ikke ret meget, der er større end at kunne skyde sit land til VM på den måde.

- Jeg ved ikke, hvorfor jeg ramte mit topniveau lige der. Jeg var kynisk, og bolden røg ind, når jeg havde chancen.

- I nogle kampe har man en masse skud, hvor man ikke scorer, og i den kamp havde jeg tre skud og lavede tre mål. Det var en rate på 100 procent, siger Eriksen.

Han har scoret 31 mål i 94 landskampe, men selv hvis han ikke udbygger sin måltotal, og holdkammeraterne heller ikke får bolden i kassen, kan Danmark sikre EM-billetten mandag aften.

0-0 - eller et hvilket som helst andet uafgjort resultat - sender Danmark til EM. En dansk sejr garanterer en førsteplads i puljen foran Schweiz.

Opgøret begynder mandag 20.45.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce