x
Annonce
Sport

Eriksen-nyt vækker glæde hele vejen til Middelfart: Barndomsklub kommer til at tjene på skifte

- Pengene skal bruges til fortsat at udvikle vores ungdomsafdeling. Var har små 600 børn, og vi vil fortsat sikre dem gode forhold, gode trænere, nye bolde og så videre, forklarer formand for MG&BK, Claus Hansen. Foto: Peter Leth-Larsen
Med skiftet fra Tottenham til Inter falder der omkring 400.000 kroner af til Christian Eriksens barndomsklub MG&BK i Middelfart. Pengene skal gå til ungdomsafdelingen, så der kan udvikles flere lokale talenter.

Middelfart: Christian Eriksen skifter med øjeblikkelig virkning fra Premier League-klubben Tottenham til italienske Inter. Den danske fodboldspiller skrev tirsdag eftermiddag under på en kontrakt, der løber til sommeren 2024, med serie A-klubben.

Og skiftet til italiensk fodbold vækker glæde hele vejen til Eriksens hjemby, Middelfart og barndomsklubben MG&BK. Klubben kan se frem til en god sum penge fra den italienske klub, fordi Inter skal betale såkaldte solidaritetspenge til Christian Eriksens tidligere klubber - herunder også til barndomsklubben på Fyn.

Klubformand Claus Hansen vurderer, at der er tale om omkring 400.000 kroner, men det nøjagtige beløb kender han endnu ikke, da det skal udregnes af UEFA.

Annonce
Tottenham-stjernen og landsholdsspilleren Christian Eriksen fra Middelfart skifter fra engelske Tottenham til italienske Inter. Hans barndomsklub i byen kan se frem til omkring 400.000 i forbindelse med skiftet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

900.000 Eriksen-kroner gennem tiden

Men det er ikke pengene, der glæder klubformanden mest.

- Jeg er mega glad for, at det er gået, som det er gået og at Christian har fået et nyt og stort sted at spille fodbold, fortæller han og tilføjer:

- Christian er stadig her fra Middelfart, og både byen og vi i klubben er stolte af ham.

Claus Hansen forventer, at pengene bliver udbetalt i rater en gang om året - for sådan var det sidst Eriksen blev solgt i 2013. Dengang skiftede Christian Eriksen fra Hollandske Ajax Amsterdam til Tottenham Hotspur og sikrede dermed sin barndomsklub 300.000 kroner.

Claus Hansen sagde i forbindelse med transferrygter i sommeren 2019 til avisen, at et Eriksen-skifte kunne være med til at finansiere et nyt musik- og teaterhus i Middelfart. Det afviser klubformanden dog nu, bliver en realitet.

- Pengene skal bruges til fortsat at udvikle vores ungdomsafdeling. Var har små 600 børn, og vi vil fortsat sikre dem gode forhold, gode trænere, nye bolde og så videre, forklarer han og anslår, at klubben har modtaget omkring 900.000 Christian Eriksen-relaterede kroner gennem tiden.

Christian Eriksen har gennem sin karriere sørget for at kigge forbi barndomsklubben fra tid til anden. Senest i starten af juli 2019, da han kom på uanmeldt besøg hos MG&BK United, der er Middelfartklubbens handicapafdeling. Og spillerne på det hold kender efterhånden Eriksen godt - ikke bare fra tv som de fleste andre, men fra en flere møder og kampe med spilleren, som blandt andet også har doneret banen Cruff Court og desuden har inviteret hele holdet til landskamp i Aahus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce