Annonce
Læserbrev

Erstatningsplan for cykelstibro

Annonce

Vi har med interesse og stor undren læst artiklen om en erstatningsplan for cykelstibroen.

I Esbjerg bryster man sig af, at være rigtig god til at inddrage borgere og interesseorganisationer i byplanlægningen. Her er der vist en smutter - igen.

I Cyklistforbundet, som har haft en lokalafdeling i Esbjerg siden 1976, har vi intet hørt om denne erstatningsplan. Vi kan frygte, at det, der startede så visionært med cykelstibro og flot sammenhængende stinet helt til Ribe, kan ende med at blive samme halvhjertede løsning, som den eksisterende såkaldte supercykelsti.

Når man ønsker at fremme cyklismen ved at etablere supercykelstier, må man have for øje, at det vigtigste for cyklister er: TRYGHED. At man trygt, komfortabelt og hurtigt kan cykle fra A til B.

En supercykelsti skal anlægges for cyklister på deres præmisser. Ellers får man ikke flere til at vælge den løsning. I den planlagte erstatningsplan skal man ud i to venstresving, for at komme til den trygge og flotte sti i Baggesens Allé. Venstresving er farlige. Hvis man som forælder trygt skal sende sine børn ud i en krydsning af Jernbanegade, skal overkørslen være på hævet areal, med stop pligt for bilister. Alternativt et lyskryds, som jo ikke er fremmende for et godt flow.

Vi har svært ved at tro, at statens puljemidler, som tildeles fremsynede projekter, kan gives til en stump cykelsti i Exnersgade, der burde være der i forvejen, forbundet med stien på Darumvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce