Annonce
Sydjylland

Esben Lunde står fast: Vildsvinehegn er kun midlertidigt

Dansk Folkeparti skal ikke gøre sig forhåbninger om, at hegnet bliver permanent, siger fødevareminister Esben Lunde Larsen (V). Foto: Simon Skipper, Scanpix

Dansk Folkeparti kan godt glemme alt om at gøre vildsvinehegn til et permanent grænsehegn. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) står fast på, at hegnet kun er midlertidigt, og kun har til formål at bremse svinepest. DF står fast på ønske om at gøre hegnet permanent.

Annonce

Grænsehegn: Det 70 kilometer lange hegn, der sættes op langs den tyske grænse, kommer under ingen omstændigheder til at stå på permanent basis. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen fortæller i en mail til JydskeVestkysten, at han ikke har tænkt sig at lade sig påvirke af politikere fra Dansk Folkeparti, der drømmer om at hegnet kan indgå som led i en permanent grænsekontrol.

- Vildsvinehegnet sender et signal om, at jeg ikke vil tage nogen risiko, når det kommer til at beskytte den danske svineeksport og -produktion. Det er og bliver et midlertidigt vildsvinehegn. Hverken mere eller mindre, uanset hvilke stemmer i debatten, der prøver på at twiste hegnets formål, lyder det fra ministeren.

Annonce

DF holder fast

Da regeringen og Dansk Folkeparti torsdag offentliggjorde planerne om hegnet ved den dansk-tyske grænse, gik der ellers ikke længe, før de første medlemmer af Dansk Folkeparti luftede ønsket om, at hegnet skal stoppe andet end bare vildsvin. Viceborgmester i Aabenraa Kommune, Erling Schütt (DF), retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF) og EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth (DF) luftede hurtigt tanken om, at hegnet også skal være med til at stoppe illegal indvandring og kan være en del af en permanent grænsekontrol.

Kenneth Kristensen Bernth vil dog trods fødevareministerens udmelding fortsat kæmpe for, at hegnet bliver permanent.

- Regeringen talte jo også om midlertidig grænsekontrol, men faktum er, at man bliver mere og mere forelsket i den her grænsekontrol, og sådan bliver det forhåbentligt også med hegnet. At man bliver så forelsket i det, så det også kommer til at vokse sig større. Det er dejligt med en fysisk barriere mellem Danmark og Tyskland, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce