Annonce
Esbjerg

Esbjerg-advokat efterforskes på ny for dokumentfalsk

Esbjerg-advokaten Søren Ellerbæk efterforskes netop nu på ny i en sag, der tager sit udspring helt tilbage i 2010. Arkivfoto

I en sag omkring et salg af et blad på Fanø, der trækker tråde helt tilbage til 2010, er en advokat nu på ny under efterforskning for dokumentfalsk. Advokaten blev politianmeldt i 2015, hvor sagen blev afvist, men Statsadvokaten har sat politiet til at genoptage efterforskningen.

Esbjerg/Fanø: Advokat Søren Ellerbæk fra advokatfirmaet Thuesen Bødker & Jæger i Esbjerg repræsenterede i 2010 Tina Hansen, da hun købte og overtog bladet Fanø Extra. Selv om der nu er gået otte år, og Fanø Extra senere er blevet solgt videre, rumsterer sagen stadig.

Søren Ellerbæk blev nemlig i 2015 politianmeldt for dokumentfalsk i forbindelse med handlen, hvilket JydskeVestkysten dengang kunne berette om. Sagen blev dog af flere omgange afvist af politiets efterforskere, da de ikke mente, at der var grundlag for mistanke om dokumentfalsk. Nu er efterforskningen dog blevet genoptaget på opfordring fra Statsadvokaten.

- Jeg kan med sikkerhed sige, at beskyldningerne er absurde, og naturligvis intet har på sig, skriver Søren Ellerbæks advokat Finn Andersen i en mail, som derudover ingen kommentarer har i sagen.

Hvad er en konventionalbod?

En konventionalbod er et fastsat beløb, som parterne i en kontrakt aftaler at skulle betale, hvis man overtræder kontraktens vilkår eller betingelser. En konventionalbod skal derfor aftales mellem kontraktparterne og indgå som en bestemmelse i kontrakten for at være gyldig, da den ikke følger af almindelig erstatningslovgivning. Den bruges ofte i kontrakter, hvor et økonomisk tab ved overtrædelse kan være svært at dokumentere.

Uenighed om konkurrenceklausul

Sagen handler i bund og grund om en konkurrenceklausul i kontrakten ved overdragelsen af Fanø Extra i 2010. Konkurrenceklausulen blev nemlig brudt i 2014 af sælgers mand, Tommy Hansen, da han startede en mindre bladvirksomhed. Det blev han dømt for både i byretten i Esbjerg og senere i ankesagen i Vestre Landsret.

Ifølge Tommy Hansen havde konkurrenceklausulen dog en anden ordlyd i den salgskontrakt, som man indgik i 2010. I den kontrakt var kun hans hustru omfattet af konkurrenceklausulen, da hun stod som ejer af Fanø Extra. Der var heller ikke tilføjet en bod, hvis konkurrenceklausulen blev brudt. Dermed skulle køberen kunne bevise et tab, for at konkurrenceklausulen var brudt.

Tommy og Jane Hansens ulykke var dog, at de aldrig fik den endelige aftale med hjem efter mødet, hvor den skulle underskrives. Jane Hansens underskrift står således på den salgskontrakt, der er blevet fremlagt i retssagerne. Ifølge Jane Hansen fik hun dog ingen kontrakt med hjem, men satte sin underskrift på et signaturark, som kun indeholdt parternes navne og dato.

Det er efter den underskrift, at de mener, at Søren Ellerbæk har ændret i konkurrenceklausulens ordlyd og indsat en konventionalbod, hvilket nu igen bliver efterforsket af Syd- og Sønderjyllands Politi.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Vognmand får bøde på 20.000 kroner for glemt adresseændring: Nu er han parat til at gå i retten

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Tyskerne er tossede med sønderjysk liebhaveri: Ejendomsmægler oplever stigning på 350 procent

Varde For abonnenter

Åh nej - pengekassen er tom: Årtiers laksesucces i de danske vandløb er truet

Navne For abonnenter

Lars Koch Hertel var læge i Christiansfeld i mere end 30 år: Nu er han død 71 år gammel

Erhverv

Tøjgigant har virkelig lagt sig i selen og leverer det bedste resultat i nyere tid: Investeringer for 100 millioner ser fordobling af overskuddet

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje energipriser

Aabenraa For abonnenter

Byen kommer tættere på: Faxe Kalk er bekymret for udviklingen på havnen

Kolding For abonnenter

Beboere i landsby er bekymrede og retter kritik af botilbud efter brand: De tager ikke vores klager alvorligt

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Haderslev

Hesteavler frifundet i forældet straffesag: Snød banken for 700.000 kroner i hestehandel

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Billund For abonnenter

Ketty Hjøllund opdagede bekymrende sygdomstilfælde i Grindsted: Hun synes, der mangler noget i ny anbefaling

Erhverv For abonnenter

Vognmand kæmpede for at holde lastbiler på vejen: Nu har mangel på chauffører tvunget ham til at sælge 15 lastbiler

Kolding

Ulovligt fiskeri opdaget i Kolding Fjord: Syv åleruser fundet tæt på havn - ejer står til bøde

Annonce