Annonce
Esbjerg

Esbjerg aflyser Stafet for Livet 2020

Formand for Stafet for Livet i Esbjerg, Søren Andersen, kalder det en tung beslutning at aflyse stafetten for i år, men efter statsministerens beslutning om at aflyse alle større begivenheder til og med august, var der ingen vej udenom - også henset til fighterne selv. Foto: Teddy Gehrke.
Stafet for Livet i Esbjerg blev i første omgang udsat til den 22-23. august. Efter statsministerens seneste udmelding har man nu valgt helt at aflyse for i år.

Esbjerg: Der var bestilt telte, bænke, borde og storskærm, og underholdningsprogrammet til dette års Stafet for Livet i Esbjerg var næsten på plads, da styregruppen for Stafet for Livet i Esbjerg for tre uger siden tog konsekvensen af corona-pandemien og flyttede arrangementet fra maj og frem til 22-23 august.

Mandag aften måtte der imidlertid igen kaldes til telefonmøde:

- Det var en tung beslutning, men efter statsministerens udmelding om at aflyse alle større begivenheder til og med august, har vi valgt helt at aflyse stafetten i Esbjerg for i år. Vi har glædet os, siden vi begyndte på planlægningen allerede før jul, men vi er også meget bevidste om, at kræftsyge i høj grad er i farezonen, hvis de bliver smittet. Så af hensyn til både Fighterne, andre deltagere og hjælpere ville vi ikke risikere noget uanset hvad, siger formanden for Stafet for Livet i Esbjerg, Søren Andersen.

Annonce

Knæk Cancer

Den 24 timer lange stafet på arealerne ved Veldtofte Idrætscenter tiltrækker op imod 4.000 deltagere og udløser et overskud på mellem 800.000 og halvanden million kroner til Kræftens Bekæmpelse. I Esbjerg har Stafet for Livet med årene udviklet sig til en sand folkefest for foreninger, personaleforeninger og alle andre, der vil bære stafetten og i øvrigt hygge sig med masser af underholdning.

Med stafetter i ikke færre end 85 danske byer skaffer Stafet for Livet således et betragteligt beløb til Kræftens Bekæmpelsens forskning, oplysning og patientstøtte. Penge, som man nu må undvære i år.

Esbjerg er ikke bare en af de store byer, når det gælder Stafet for Livet, men vestjyderne bakker også op, når den lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse afvikler Knæk Cancer på Tobakken.

- I år har vi Knæk Cancer i uge 43. Når vi kommer så langt hen på året, er det for koldt til at holde et udendørs arrangement over flere timer, men jeg forestiller mig, at vi godt kunne udvide Knæk Cancer fra de nuværende tre timer med et par stafetrunder i gården ved Tobakken eller rundt om matriklen. Sådan for at minde hinanden om, at Stafet for Livet vender tilbage i 2021, siger Søren Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce