Annonce
Esbjerg

Esbjerg-bar hårdt ramt af nedlukning: Kæmper for at få kompensation

Brass Monkey i Skolegade har nu i flere måneder stået tomt på grund af nedlukningen. Det skulle ellers have været Brass Monkeys store år, men nu kæmper baren i stedet med manglende indtægter og kompensation. Ejerne tror dog stadig på succes, fortæller Charlie Sahin, indehaver af Brass Monkey.
Rom-baren Brass Monkey er hårdt ramt af corona-nedlukningen, fortæller ejer Charlie Sahin. 2020 skulle ellers være barens første år uden underskud, men manglende indtægter og kompensation sætter en stopper for det. Ejerne giver dog ikke op, fortæller han.
Annonce

Esbjerg: 2020 skulle have været et stort år for rom-baren Brass Monkey.

Baren åbnede i Skolegade i 2018 sin første afdeling uden for Vesterbro og har det seneste halvandet år brugt mange penge på ombygning af lokalet og på at etablere sig i Esbjerg.

Så kom corona-nedlukningen og slog Brass Monkey i Esbjerg tilbage, fortæller Charlie Sahin, der sammen med Anton Schoubye er indehaver af Brass Monkey.

- 2020 startede godt ud, og vi havde ikke flere udgifter til ombygningen. Så vi skulle gå i nul i år, siger han.

I stedet er baren nu hårdt ramt, fordi man i flere måneder kun har haft udgifter på grund af nedlukningen, fortæller han.

Brass Monkey

Brass Monkey kom i 2018 til Esbjerg. Baren er tidligere blevet kåret til den bedste i København.

Bag Brass Monkey står Anton Schoubye og Charlie Sahin.

Brass Monkey fokuserer på cocktails, særligt rom, og appellerer til et voksent publikum, der er villige til at give lidt mere for en god drink.

Siden Brass Monkey åbnede i Skolegade i 2018, har lokalerne gennemgået større ændringer for at passe ind i konceptet.

Annonce

Kan ikke få kompensation

Corona-nedlukningen kom på det værst tænkelige tidspunkt. Brass Monkey kan nemlig ikke få kompensation for udgifterne og den tabte omsætning efter nedlukningen.

For mens 2020 skulle være et godt år, har firmaet netop leveret regnskab for 2019, der trods fremgang viste røde tal.

Derfor, fortæller Charlie Sahin, kan Brass Monkey ikke få kompensation.

Brass Monkey har ikke søgt kompensation endnu, så afslaget er ikke officielt. Men en medarbejder fra Erhvervsstyrelsen fortalte ifølge Charlie Sahin, at det var bedre for virksomheden at holde lukket.


Vi sælger ikke baren, vi giver ikke op. Vi er nødt til at fortsætte, vi har jo proppet over fire millioner kroner i projektet.

Charlie Sahin, indehaver Brass Monkey


Han mener, at fordi Brass Monkey ikke er i underskud på grund af driften, men fordi man har brugt mange penge på at etablere sig, burde baren kunne få kompensation.

- Fordi vi kører med underskud i Esbjerg, fik vi at vide, at vi havde bedre af at holde lukket. Så bliver man lidt forarget. Det er klart, at vi har underskud, når vi er i gang med at etablere os. Vi har skudt 4,2 millioner i projektet indtil videre, og vi dækker selv underskuddet.

- Jeg kunne forstå det, hvis vi havde været i gang i fem år, og vi havde haft underskud hvert år. Vi har været i gang i halvandet år, og vi har ikke underskud på driften. Vi gør det jo ikke for at skumme fløden. Vi vil bare have dækket nogle af de faste udgifter. Lige nu går vi jo glip af en omsætning på 130.000-140.000 kroner om måneden. Det kan man så gange med mindst fem, inden vi får lov til at åbne, siger han.

Derfor er Brass Monkeys advokater i gang med at finde ud af, om Brass Monkey alligevel kan være berettiget til kompensation.

Erhvervsstyrelsen kommenterer ikke på enkeltsager, oplyser pressemedarbejder Mads Bindesbøll Ohsten.

Annonce

Giver ikke op

Selv om Brass Monkey stadig kører med underskud, og selv om firmaet ikke kan få kompensation, som det ser ud nu, og det stadig er usikkert, hvornår baren må åbne igen, vil Brass Monkey overleve uanset hvad, fortæller Charlie Sahin.

- Vi sælger ikke baren, vi giver ikke op. Vi er nødt til at fortsætte, vi har jo proppet over fire millioner kroner i projektet.

- Vi har penge til at kunne dække os ind, men de penge var egentlig tiltænkt et andet projekt, som så ikke bliver til noget, siger han.

Han er nemlig sikker på, at Brass Monkey trods den svære opstart bliver en succes i Esbjerg.

- Det har taget den tid, det har taget at få opbygget Brass Monkey. Vi er kommet for at oparbejde cocktailkulturen i Esbjerg. Vi går imod strømmen på mange parametre, og det tager tid. Det er også derfor, vi ikke lukker. Vi er ikke skræmt af, at vi har haft underskud, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce