Annonce
Sydjylland

Esbjerg-borgmester udnævnt til vicepræsident for verdens energibyer

Aberdeens borgmester, Barney Crockett, og Esbjergs borgmester udgør den nye topledelse for verdens energibyer - WECP - de kommende to år. Topmødet blev i øvrigt indledt med en videohilsen til WECP-byerne fra Prins Charles, som roste samarbejdet blandt verdens energibyer og understregede vigtigheden af det globale skifte til grøn energi. Privatfoto.
Esbjerg Kommunes borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) fik 100 procent opbakning, da sammenslutningen af verdens energibyer - WECP - lørdag udpegede en ny Vice President.

Esbjerg Kommunes borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) kan nu kalde sig vicepræsident.

Den nye titel blev tilføjet visitkortet lørdag formiddag, da sammenslutningen af verdens energibyer - World Energy Cities Partnership (WECP) - på det årlige topmøde, som i år blev afviklet i forbindelse med olie- og gasmessen Offshore Europe i skotske Aberdeen, leverede 100 procent opbakning til den nye mand på posten.

Dermed er det Aberdeens borgmester, Barney Crockett og Esbjergs borgmester, der udgør den nye topledelse for WECP de kommende to år.

- Det er en stor anerkendelse af Esbjerg og Danmark. Jesper Frost Rasmussens rolle som Vice President vil bidrage til, at dansk know-how indenfor havvind vil blive udbredt til andre energibyer verden over. Det er vigtigt for Danmark og for at udbrede kendskabet til vores meget ambitiøse målsætninger på energi- og klimaområdet, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) i en pressemeddelelse.

Esbjerg har været medlem af WECP siden 2013 og inden for de seneste år er interessen for havvind eksploderet blandt de andre energibyer. Energibyer som for eksempel Houston i den amerikanske stat Texas, Stavanger i Norge, Aberdeen i Skotland, Halifax i England, Perth i Australien og Dammam i Saudi Arabien er tæt knyttet til den eksisterende olie og gas industri, men interessen for grønne energiformer er stor.

- Jeg har holdt flere oplæg om transitionen fra olie og gas til havvind for WECP sammen med Business Esbjerg. Senest har vi været i tæt dialog med den sydkoreanske by Ulsan, som har ambitioner om at blive et nyt havvind hub i Asien. Derfor har jeg bedt WECP om, at Ulsan er med som observatører her i Aberdeen, og de bliver med stor sandsynlighed optaget som nyt medlem i 2020. Så der ligger et kæmpe potentiale i det fremtidige arbejde med WECP og de andre energibyer, og min nye rolle som Vice President vil give mig gode muligheder for at præge denne udvikling i endnu større grad, siger Jesper Frost Rasmussen.

Annonce

Verdens energibyer - WECP

  • I 2013 blev Esbjerg optaget i World Energy Cities Partnership (WECP). Esbjerg repræsenterer egne og danske interesser i sammenslutningen af verdens førende energibyer. Der er p.t. 19 medlemmer i sammenslutningen.
  • Nye byer kan ikke bare melde sig ind i samarbejdet, men optages kun på anbefaling af andre byer.
  • Hvert år i maj mødes WECP-byerne i forbindelse med verdens største olie- og gasmesse, den såkaldte OTC, i Houston. Ved disse lejligheder netværker medlemmerne af WECP og skaber kontakter, som kan komme lokale virksomheder til gode. I september holdes det årlige topmøde, og det finder i år sted i Aberdeen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Mysterium om døde måger ved ny sø

Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Annonce