Annonce
Sydjylland

Esbjerg-borgmester udnævnt til vicepræsident for verdens energibyer

Aberdeens borgmester, Barney Crockett, og Esbjergs borgmester udgør den nye topledelse for verdens energibyer - WECP - de kommende to år. Topmødet blev i øvrigt indledt med en videohilsen til WECP-byerne fra Prins Charles, som roste samarbejdet blandt verdens energibyer og understregede vigtigheden af det globale skifte til grøn energi. Privatfoto.
Esbjerg Kommunes borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) fik 100 procent opbakning, da sammenslutningen af verdens energibyer - WECP - lørdag udpegede en ny Vice President.
Annonce

Esbjerg Kommunes borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) kan nu kalde sig vicepræsident.

Den nye titel blev tilføjet visitkortet lørdag formiddag, da sammenslutningen af verdens energibyer - World Energy Cities Partnership (WECP) - på det årlige topmøde, som i år blev afviklet i forbindelse med olie- og gasmessen Offshore Europe i skotske Aberdeen, leverede 100 procent opbakning til den nye mand på posten.

Dermed er det Aberdeens borgmester, Barney Crockett og Esbjergs borgmester, der udgør den nye topledelse for WECP de kommende to år.

- Det er en stor anerkendelse af Esbjerg og Danmark. Jesper Frost Rasmussens rolle som Vice President vil bidrage til, at dansk know-how indenfor havvind vil blive udbredt til andre energibyer verden over. Det er vigtigt for Danmark og for at udbrede kendskabet til vores meget ambitiøse målsætninger på energi- og klimaområdet, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) i en pressemeddelelse.

Esbjerg har været medlem af WECP siden 2013 og inden for de seneste år er interessen for havvind eksploderet blandt de andre energibyer. Energibyer som for eksempel Houston i den amerikanske stat Texas, Stavanger i Norge, Aberdeen i Skotland, Halifax i England, Perth i Australien og Dammam i Saudi Arabien er tæt knyttet til den eksisterende olie og gas industri, men interessen for grønne energiformer er stor.

- Jeg har holdt flere oplæg om transitionen fra olie og gas til havvind for WECP sammen med Business Esbjerg. Senest har vi været i tæt dialog med den sydkoreanske by Ulsan, som har ambitioner om at blive et nyt havvind hub i Asien. Derfor har jeg bedt WECP om, at Ulsan er med som observatører her i Aberdeen, og de bliver med stor sandsynlighed optaget som nyt medlem i 2020. Så der ligger et kæmpe potentiale i det fremtidige arbejde med WECP og de andre energibyer, og min nye rolle som Vice President vil give mig gode muligheder for at præge denne udvikling i endnu større grad, siger Jesper Frost Rasmussen.

Verdens energibyer - WECP

  • I 2013 blev Esbjerg optaget i World Energy Cities Partnership (WECP). Esbjerg repræsenterer egne og danske interesser i sammenslutningen af verdens førende energibyer. Der er p.t. 19 medlemmer i sammenslutningen.
  • Nye byer kan ikke bare melde sig ind i samarbejdet, men optages kun på anbefaling af andre byer.
  • Hvert år i maj mødes WECP-byerne i forbindelse med verdens største olie- og gasmesse, den såkaldte OTC, i Houston. Ved disse lejligheder netværker medlemmerne af WECP og skaber kontakter, som kan komme lokale virksomheder til gode. I september holdes det årlige topmøde, og det finder i år sted i Aberdeen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Fodbold

Riddersholm: - Jeg deler spillernes følelse. Vi er enormt skuffede

Annonce