Annonce
Esbjerg

Esbjerg City har solgt gavekort til corona-plagede restauranter og oplevelser for mere end en million kroner

Mindst en million kroner har Esbjergs virksomheder via skattefrie gavekort til deres ansatte foreløbigt sendt videre til byens corona-pressede restaurationsbranche og oplevelsesindustri. Arkivfoto: Søren Bidstrup
Foreløbigt har Esbjergs virksomheder ydet fin opbakning til byens restaurationer og oplevelser ved at erhverve gavekort til de ansatte for samlet set lidt mere end en million kroner.

Esbjerg: Godt og vel en million kroner. Så meget har Esbjergs virksomheder foreløbigt købt skattefrie gavekort for til sine ansatte hos Esbjerg City og dermed støttet op om byens restaurationer og oplevelsesindustri.

Sammenlagt har Esbjerg City solgt op imod 1.000 gavekort, der lever op til regeringens krav om det skattefrie gavekort på de maksimalt 1.200 kroner til restauranter, caféer og oplevelser, og det er foreløbigt en lille solstrålehistorie, konstaterer citychef, Brigitta Christensen:

- Vi kan godt på nuværende tidspunkt sige, at initiativet er lidt af en succes. Kæmpe ros til virksomhederne for at støtte op. Det betyder mere, end man tror, siger citychefen, der videre oplyser, at gavekortene er erhvervet af virksomheder i alle størrelser og fra mange forskellige brancher.

Annonce


Det her betyder mere, end man tror.

Brigitta Christensen, marketingschef, Esbjerg City


Og de ansatte, som har modtaget gavekortet af deres arbejdsgivere, har allerede været flittige til at benytte muligheden for at lufte deres gavekort, oplyser Brigitta Christensen.

- Efter hvad jeg har hørt fra restauratørerne og for eksempel Nordisk Film, så har mange allerede været ude for at for at benytte gavekortet. Nogle bruger hele beløb på kortet med det samme, andre bruger noget af beløbet og gemmer resten til senere, fortæller citychefen, der samtidig oplyser, at der helt generelt er flere forbrugere i midtbyen på de gode vejrdage efter genåbningen end normalt - ikke mindst på lørdage.

Flere testtider i midtbyen

Citychefen er derfor også glade for, at det er lykkedes at få udvidet åbningstiden i det testcenter, som Egsgaard Holding har stillet til rådighed i lejemålet i Kongensgade 15, hvor tidligere tøjbutikken Riki lå. Med de nye åbningstider er det muligt at blive corona-testet i Esbjergs centrum hver eneste dag bortset fra søndag.

- Det er medvirkende til at gøre det nemmere for alle, der skal ud at spise eller til kulturoplevelser, påpeger citychefen.

Gavekortet, som kan erhverves hos Esbjerg City, giver i øvrigt mulighed for at vælge mellem i alt 29 forskellige lokale spisesteder, og kortet gælder til alt fra fine dining til caféer, Street Food-køkkener, fastfoodrestauranter, pizzeria og familierestauranter. Derudover kan kortet også bruges i Nordisk Film Biografer i Broen, Musikhuset Esbjerg, Hotel Britannia, Esbjerg Spa & Wellness, Svømmestadion Danmark, Tobakken, Esbjerg Museum og Esbjerg Vandtårn.

Esbjerg City har i forvejen en stor aktivitet med salg af gavekort til butikker i city og Broen Shopping, men for at leve op til loven, har Esbjerg City måttet lave et helt nyt initiativ, der udelukkende giver medarbejderne adgang til oplevelsesindustrien og spisesteder og ikke den generelle detailhandel.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Oceanliner i miniformat har sejlet 60 år mellem Esbjerg og Fanø: Nu sendes den lille motorfærge Sønderho på førtidspension

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Jens og Inger er tredje generation på Cathrineberg: Nu sætter de proprietærgården til salg for 38 millioner kroner

Erhverv For abonnenter

22-årige Katarina var solgt første gang hun sad bag rattet i en bus:  - Det var fedt og overvældende pludselig at styre sådan et kæmpe køretøj

Annonce