Annonce
Sport

Esbjerg Energy får NHL-erfaring til defensiven

Brett Bellemore har optrådt for NHL-klubben Charlotte Hurricanes og spillede senest i verdens bedste liga i 2015.

Brett Bellemore skal forstærke den vaklende defensiv. Endnu er det uvist, hvornår han kan debutere.

Annonce

Det går hurtigt i ishockeyens verden.

Torsdag morgen blev backen Victor Björkung sendt hjem, fredag præsenterede Esbjerg Energy forstærkning til defensiven.

Den kommer i skikkelse af den 30-årige canadier Brett Bellemore, der kommer til Esbjerg med et ganske imponerende cv. Han har spillet 121 kampe i NHL, 393 kampe i AHL og 75 kampe i den bedste russiske liga KHL. I NHL repræsenterede canadieren Charlotte Hurricanes, mens den nye Esbjerg-spiller repræsenterede Kunlun Red Star i KHL.

Det økonomiske grundlag for aftalen med Brett Bellemore er skabt gennem det initiativ, klubben har valgt at kalde "Vores spiller" - og det har virket efter hensigten, fortæller direktør Peder Krogsgaard:

- At tilføre en kapacitet som Brett Bellemore er kun muligt via den hjælp, som vore sponsorer har ydet. Vi har oplevet stor vilje og en rigtig flot opbakning fra mange sider, og det vil jeg gerne sige tak for, siger Peder Krogsgaard.

Annonce

Han er stor og stærk

Træner Mark Pederson har stået for den sportslige del af aftalen. Det er ham, der efter grundig scouting og brug af netværk har fundet frem til den back, der efter planen skal forstærke den defensiv, der har set så skidt ud i denne sæson. Med Brett Bellemore bliver der tilført holdet 193 centimeter og 102 kilo.

- Vi har analyseret spillet og er kommet frem til, at vi ønsker at tilføre en stor og stærk back. Og her er valget faldet på Brett Bellemore, fortæller Mark Pederson.

- Vi er overbeviste om, at Bellemore er i stand til at forbedre vort spil med og uden puck. Og at han er i stand til at styrke os i alle tre zoner, i forsvarszonen, i neutral zone og i angrebszonen. Han gør ikke spillet mere kompliceret, end det er og vil med sin erfaring og sit væsen være en god rollemodel på holdet, siger træneren, der med Brett Bellemore har fået den syvende udlændingeplads på holdet genbesat efter afskeden med Victor Björkung. Planen er, at der også kommer en ottende udlænding, men der står ikke en spiller og venter lige om hjørnet.

- Vi har stadig plads og mulighed for at tilføre endnu en spiller med fremmed pas, men nu glæder vi os over, at have vores syvende importspiller på plads. Nu må vi se hvordan Bellemore glider ind på holdet og derefter evaluere situationen. Og så må vi se hvilke muligheder, der byder sig, siger Mark Pederson.

Det er endnu uvist, hvornår Brett Bellemore kan debutere for Esbjerg Energy. Efter planen lander han i Esbjerg på mandag, og så skal der ifølge reglerne gå 30 dage, inden han kan få sin arbejdstilladelse, men det er tidligere lykkedes klubben at få den del af arbejdet på plads langt hurtigere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce