Annonce
Sport

Esbjerg Energy får NHL-erfaring til defensiven

Brett Bellemore har optrådt for NHL-klubben Charlotte Hurricanes og spillede senest i verdens bedste liga i 2015.

Brett Bellemore skal forstærke den vaklende defensiv. Endnu er det uvist, hvornår han kan debutere.

Det går hurtigt i ishockeyens verden.

Torsdag morgen blev backen Victor Björkung sendt hjem, fredag præsenterede Esbjerg Energy forstærkning til defensiven.

Den kommer i skikkelse af den 30-årige canadier Brett Bellemore, der kommer til Esbjerg med et ganske imponerende cv. Han har spillet 121 kampe i NHL, 393 kampe i AHL og 75 kampe i den bedste russiske liga KHL. I NHL repræsenterede canadieren Charlotte Hurricanes, mens den nye Esbjerg-spiller repræsenterede Kunlun Red Star i KHL.

Det økonomiske grundlag for aftalen med Brett Bellemore er skabt gennem det initiativ, klubben har valgt at kalde "Vores spiller" - og det har virket efter hensigten, fortæller direktør Peder Krogsgaard:

- At tilføre en kapacitet som Brett Bellemore er kun muligt via den hjælp, som vore sponsorer har ydet. Vi har oplevet stor vilje og en rigtig flot opbakning fra mange sider, og det vil jeg gerne sige tak for, siger Peder Krogsgaard.

Annonce

Han er stor og stærk

Træner Mark Pederson har stået for den sportslige del af aftalen. Det er ham, der efter grundig scouting og brug af netværk har fundet frem til den back, der efter planen skal forstærke den defensiv, der har set så skidt ud i denne sæson. Med Brett Bellemore bliver der tilført holdet 193 centimeter og 102 kilo.

- Vi har analyseret spillet og er kommet frem til, at vi ønsker at tilføre en stor og stærk back. Og her er valget faldet på Brett Bellemore, fortæller Mark Pederson.

- Vi er overbeviste om, at Bellemore er i stand til at forbedre vort spil med og uden puck. Og at han er i stand til at styrke os i alle tre zoner, i forsvarszonen, i neutral zone og i angrebszonen. Han gør ikke spillet mere kompliceret, end det er og vil med sin erfaring og sit væsen være en god rollemodel på holdet, siger træneren, der med Brett Bellemore har fået den syvende udlændingeplads på holdet genbesat efter afskeden med Victor Björkung. Planen er, at der også kommer en ottende udlænding, men der står ikke en spiller og venter lige om hjørnet.

- Vi har stadig plads og mulighed for at tilføre endnu en spiller med fremmed pas, men nu glæder vi os over, at have vores syvende importspiller på plads. Nu må vi se hvordan Bellemore glider ind på holdet og derefter evaluere situationen. Og så må vi se hvilke muligheder, der byder sig, siger Mark Pederson.

Det er endnu uvist, hvornår Brett Bellemore kan debutere for Esbjerg Energy. Efter planen lander han i Esbjerg på mandag, og så skal der ifølge reglerne gå 30 dage, inden han kan få sin arbejdstilladelse, men det er tidligere lykkedes klubben at få den del af arbejdet på plads langt hurtigere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce